Eilen käytiin vihdoin tekemässä koirille terveystarkastukset. Mukana oli meidän Armi ja Kerttu sekä veljet Touko ja Aatos. Kaikista huojentavinta oli kuulla että jokaisella koiralla on polvet kunnossa! Jokaisen tulos siis puhdas 0/0. Priimaa! sanoi eläinlääkäri.

Armikin oli mukana tuossa polvitarkastuksessa. Pennuille tehtiin viralliset tulokset kennelliiton kaavakkeilla koska ne tutkittiin ensimmäistä kertaa. Vuoden vaihteessa tulleen uuden suosituksen mukaan tutkitutin Arminkin uudelleen. Suositus on siis sellainen että jos koira on polvitarkastettu alle 3-vuotiaana, on tulos voimassa vain vuoden. Armi on tutkittu puolitoistavuotiaana, joten sillä ei siis ole enää lausunto voimassa. Tai siis nyt on, ja tiettävästi nyt sitten lopun ikänsä. Uusi suositus on nimenomaan suositus, mutta Armin sukarasitteella näin kuitenkin parhaaksi tutkituttaa sen uudelleen. Eläinlääkäri sanoi että olen kyllä tähän mennessä ainoa hänen asiakkaistaan joka näin on tehnyt... No olihan tuo hieman varmuuden maksimointia, mutta nyt on taas turvallinen mieli lähteä tosissaan suunnittelemaan sitä E-pentuetta.

Sitten ne lonkat. Touko kuvattiin A/A ja lääkärin mukaan pitäisi pysyä samana kennelliitossakin. Kerttu ja Aatos lähti myös A/A:na mutta lääkäri sanoi varauksella että saattaa muuttua C/C:ksi. Lonkat ovat tiukat niinkuin A/A-lonkkien kuuluukin, mutta lonkkamaljassa oli kuulemma ihan hieman rakenteellista poikkeavuutta. Se ei vaikuta terveyteen, mahdolliseen jalostuskäyttöön tai mihinkään muuhunkaan millään tavalla. Tässä kohtaa on kuulemma vähän tuurista ja tutkijasta  kiinni että mitä sieltä lopulta tulee. Jännituksellä siis jäämme odottelemaan... Kertun osalta on oikeastaan sama mikä tulos on, kun sitä tuskin tullaan jalostukseen koskaan käyttämään. Molemmille pojille toivoisin tietysti mahdollisimman hyviä tuloksia!

Samalla rauhoituksella kuvattiin Toukolta myös selkäranka. Toukolla on tapana köyristää selkää ja tällä kuvauksella varmistettiin että selkä on kunnossa. Rangasta ei löytynyt mitään sellaista joka aiheuttaisi vaivoja tai kipuja. Lääkärin mukaan koirilla on ristiluun alueella kolme nikamaa ja osalla koirista kaikki kolme ovat luutuneet yhteen, osalla koirista kaksi ja kolmas on irrallaan. Tällainen 2+1 -tilanne voi aiheuttaa tuon pienen ja harmittoman asentomuutoksen. Eli huolettomia voimme olla senkin asian suhteen.

Olen aika onnellinen että nyt jo puolet A-pentueesta on tutkittu! Iso kiitos siitä siis Katjalle ja Hannalle! Kunhan saadaan vielä viralliset lonkkatulokset kennelliitosta, on meidän komeat pojat siis vapaata riistaa kaikille söpöille pihis-tytöille! =)

By the way, Kerttu oli illalla niin väsynyt ettei jaksanut edes pussailla... Rauhoitusaineen vaikutus kesti lievänä vielä pitkälle iltaan, mun raasuparka huojahteli, inahteli ja vapisi. Eliaksen viekkuun silti piti päästä huilailemaan :)

IMG_7130.JPG