Taidanpa aloittaa eilisestä. Eilen oli Armin ensimmäinen päivä koirakoulussa! Lähdettiin yhdessä Inkun ja Helin kanssa KSSK:n järjestämään koirakouluun (Kouvolan Seudun SeuraKoirat). Tarkoituksena oli lähinnä mennä totuttelemaan suureen koirajoukkoon, sellainen kun on Armille vielä uusi asia. Lenkillä tietysti tulee vastaan jos jonkinmoisia koiria, mutta suurempi porukka yhtä aikaa koolla on pelottava asia! Kokemusta löytyy yhden match shown verran ja se oli kyllä aika kauhistuttava kokemus. Koirakoulussa piti ensin nostaa vähän niskakarvoja pystyyn ja räksyttää jokaiselle joka oli itseä isompi sekä jokaiselle jolla oli enemmän tai pidemmät karvat kuin itsellä (=kaikki). Niinhän se on kyllä lenkilläkin, isot ja karvaiset vastaantulijat ovat vaarallisia...

Koirakoulussa meidät jaettiin ryhmiin koon mukaan, "onneksi", tuumasi Armi. Ensimmäinen 15 min meni ihan ihmetellessä hallitilaa ja muita koiria. Muut koirat oli jo ihan konkareita, tuntui hölmöltä ja vähän nololtakin opetella rauhoittumista ja paikalla olemista kun muut istuivat, menivät maahan ja sivulle ja ottivat tosi hyvin kontaktia omistajaan. Armipa ottikin kontaktia vaan muihin koiriin... varsinkin yritti häiritä Inkun opiskelua. Alkujännityksen jälkeen Armikin alkoi ensin ottaa kontaktia nameihin, sen jälkeen jopa pieniä vilkaisuja minuunkin.

Tunnin loputtua tuntui että olen ihan poikki ja niin taisi olla Armikin. Kaikesta jäi kuitenkin hyvä mieli, silloin kun Armi jaksoi keskittyä minuun, se totteli ihan kivasti ja unohti hetkeksi ympäröivän maailman. Pystyin jopa jättämään sen hetkeksi (5-10sek) hallin keskelle odottamaan kun itse peruutin kauemmas. Kiltisti nökötti ja odotti lupaa tulla luokse. Oikeastaan olen aika ylpeä Armista, kotona harjoiteltu koulutus on mennyt perille, nyt täytyy vaan alkaa sopeuttaa sitä vaikeampiin tilanteisiin.

Koulun jälkeen pikaisesti pyörähdettiin Helillä. Inkku ja Bertta lähtivät molemmat meitä saattamaan, siinä tuli samalla iltalenkkiä kaikille. Kyllä oli pieni pihakoira todella väsynyt kun päästiin kotiin puoli 9 maissa. Illalla piti tietysti vielä näyttää Petterille mitä me siellä koirakoulussa oikein opittiin, hienosti meni vielä kotonakin. Eipä tarvinnut Armin paljoa unta odotella, saman tien peiton alle mamman kainaloon ja unten maille. Taitaa olla aika rankkaa tuo pääkoppatreeni... =)

Taidan laittaa vielä muutaman kuvan tähän loppuun.

Armi hyvin väsyneenä ihan pikkupentuna

1490104.jpg

Ja sitten kuvat ekasta match showsta
 1490129.jpg

Saatiin sininen nauha =) ihan hyvä ekakertalaisille, siitä on aina hyvä parantaa
1490201.jpg

Kiitokset match show kuvista Ystävälleni Heidille! =)

Eiköhän tässä ollut kaikki tällä kertaa, palataan asiaan sitten kun taas jotain kivaa tapahtuu... =)

Hauskaa kevään alkua kaikille! toivoo Armi ja Maikki