Heippa hei!

Lumi tuli, ja nyt alkaa näyttää että se on kohta jo mennytkin... =(

Meidän suurimmat ongelmat liittyvätkin lähinnä tuohon lumen tuloon. Tosin kuten otsikosta käy ilmi, useimmat ongelmat on jo ratkenneetkin.

Olen aina ollut sitä mieltä että on oikein hyvä juttu, että Armi on 'siisti' kakkija. Armi menee tarpeilleen ojaan umpipusikkoon ja -heinikkoon, niin pitkälle kuin vain fleksissä ulottuvuutta riittää. No nyt sitten lumen tulon myötä homma onkin huomattavasti vaikeampaa. Ojat on täynnä lunta ja ihan ummessa, ja ojien laidoilla on korkeat lumivallit joista ei meinaa päästä yli. Ja jos sattuukin yli pääsemään niin eihän sinne hankeen pysty pyllistämään ja kyykkäämään. Ja auratulle siistille alueelle ei voi sotata... Että sellainen ongelma numero yksi... Muutama päivä viime viikolla meni ihan kokonaan kakkaamatta, takapihalle pystyi sitten ihan viimeisessä hädässä käymään... No mutta nyt kun lumet alkaa sulaa niin ongelma helpottuu, ja alkoi se hangella asiointi sitten viimein sujua jotenkuten.

Toinenkin ongelma liittyy lumeen. Armilla on viime talvena ostettu toppamantteli. Se on ihan sopiva, mutta pehmeä lumi pakkaantuu rintakehän kohdalle vaatteen sisään. Siinähän menee koko vaatteen idea hukkaan kun lumi pääsee iholle. Puvussa on ilmeisesti liian suuret kainalon aukot ja kun se puetaan päälle niin että kietaistaan vaan mahan alta. No tähänkin hommaan löytyi ratkaisu, uudet vaatteet! 'Mummi' osti eukäteen joululahjaksi Armille uuden puvun, ja nyt ei kyllä lumi pääse vaatteen sisään. Uusi puku on tuulen- ja vedenpitävää fleeceä, siinä on ihan lyhyet etupuntit ja vetoketju selässä. Takapuntteja ei ole. Mä kokeilin Armille sellaista kokopukuakin, mutta se oli huono. Puntit oli kankeat, ja kainaloissa ei ollut tarpeeksi tilaa ottaa kunnon juoksuaskelia. Uusi puku on testattu kunnon olosuhteissa, juostiin lumipallojen perässä loskassa ja umpihangessa, ulkoa puku oli läpimärkä, puristin siitä vettä oikein kunnolla, mutta sisältä se oli täysin kuiva. Ja ulottuvuutta riittää pitkiinkin juoksuaskeliin ja loikkiin! Ihan huippuvaate, suosittelen!

2110963.jpg

2110961.jpg

Eikö olekin hieno?

Armin karderoobi tälle talvelle:

2111051.jpg

Armin päällä toppamantteli ja Bertalla Armin sadetakki

2111036.jpg

Armin villapusero pikkupakkasille kun on tyyntä ja kuivaa

Jos on Armilla hankalaa niin on kyllä minullakin. Ostin alkusyksynä kalliit Coretexin vaelluskengät märän sään varalle. Ne on ihan älyttömön kankeat, ja liukkaammat kuin rullaluistimet. Ihan tappokamaa. Ei hyvä. Piti käydä ostamassa tavalliset talvikengät ja nyt olen vakavasti harkinnut sellaisia mummujen piikkareita, että pysyis pystyssä. Päivät kun sataa vettä ja illalla pakastaa niin on tosi liukasta. Ja silloin kun oli vielä kunnolla lunta niin aura-auto jättää sellaisia kiiltäviä liukkaita kohtia lumeen...

Kahden viikon pääsät olisi Voittaja-näyttely Helsingissä... Pälkähti vaan mieleen että sehän on (tietysti) hallinäyttely, ja Armi ei ole ikinä ollut isossa hallissa. Tai yhden kerran ihan pentuna käytiin treenissä hallissa, mutta siitä on jo aikaa... Täytyy vissiin yrittää ehtiä ainakin kerran näyttelytreeneihin, näin talvisin kun ne pidetään vanhassa kasarmin hallissa. Ettei tulisi niin yht'äkkiä yllätyksenä Armille tuo halliympäristö. Ja kai se olisi muutenkin hyvä vähän treenata. Taidan pyytää Helin ja Bertan mukaan, torstaina olisi KSSK:n näyttelytreeni. Minä niin toivoisin että sieltä näyttelystä tulisi hyvä tulos, olisihan se hienoa tulla juniorivoittajan titteli kainalossa kotiin... No haaveillahan saa aina, ja tavoitteita pitää olla... =) (eri asia onko ne kuin realistisia...)Katselin muuten aikatauluja, niin pihakoirat on arvostelussa aamulla 9.00. Eli lähtö on sitten viimeistään 6 aikaan. Meidän näyttelykerrat on tähän mennessä sijoittuneet aina iltapäivään...

Ainiin, täytyy vielä mainita että tein meidän kummitytölle joulukalenterin:2110983.jpg

Ihanaa, rauhallista joulunalusaikaa kaikille, toivottelee pikkuinen Armi vuosi sitten tonttupuvussa, olkaahan kilttejä toisillenne ja koirillenne! =)

2111004.jpg