Kasvattajan peruskurssi on nyt sitten käyty opiskelemassa tänä viikonloppuna ja tänään menestyksekkäästi koe suoritettu ja läpäisty! =) Pisteet 38/40, siis tarkoittaa että monivalintakysymyksiä oli 40, joista 38 meni oikein. Mielestäni meni hyvin.

Suurin osa kurssilla käydyistä asioista oli mielenkiintoisia, lähinnä lait ja säädökset oli niitä vieraampia asioita (samoin just ne oli niitä kaikkein tylsimpiä). Koiran hoitoon liittyvät asiat oli aika itsestään selviä, astutus, tiineys ja synnytys oli kaikkein mielenkiintoisimpia. Meillä oli ihan huippu tyypit opettajina, osasivat asiansa ja olivat lisäksi hauskoja ja mukavia. Varsinkin eläinlääkärin osuus oli todella mielenkiintoinen, hänellä oli mukana steriloinnissa poisleikattu kissan kohtu jossa oli 5 puolivalmista pentua. Ällöttävää mutta samalla kiehtovaa...

Paljon uuttakin asiaa oli. Olin ehkä lapsellisesti ajatellut että narttu astutetaan, pennut syntyy ja ne luovutetaan, ja se siitä sitten. En ollut ollankaan miettinyt esim. kaikkea sitä paperien täyttöä alkaen astutussopimuksesta ja koirien omistamisen todistamisesta. Samoin kasvattajalla on paljon velvollisuuksia eri tahoille, mm rotujärjestö, asuinympäristö ja pennun ostajat tietenkin, ja kaikki se asian määrä mikä pitää pennunostajille tiedottaa... Jos Armi ei ole vielä ensikesänä valmis äidiksi niin en kyllä minäkään taida olla valmis kasvattajaksi... ainakin nyt tuntuu siltä. Kai se on kiistaton tosiasia että tieto lisää tuskaa... :) Tosin olen kyllä hirmuisen kiinnostunut myös kasvattajan jatkokurssista, ensi keväänä olisi mahdollisuus käydä vielä sellainenkin.

Jokin aika sitten hommasin kirjan "Parempaan pentutulokseen". Se on kyllä todella hyvä opus ja tietoa täynnä. On varmaan osittain kyseisen kirjan ansiota että tenttimenestys oli noinkin hyvä. Olin kuitenkin saanut jo vähän etukäteen tutustua aiheeseen.

Suosittelen sekä kirjaa että kurssia lämpimästi kaikille!
Kaiken kaikkiaan mukava ja opettavainen kokemus.