Sain tosi hyvän vinkin koskien kesää, kuumuutta ja koirien juomista. Nyt kun ollaan treenattu tuota agilityä, olen miettinyt että saanko Armin juomaan tarpeeksi vettä, ettei sille tulisi nestehukkaa (tai mitään muita siihen liittyviä vaivoja). Treenikaverilta sain vinkin tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Lirautin Armin vesikuppiin pikkaisen kissanruokapussista, siis sellaista tuoreruokasäilykettä missä on paljon kastiketta. 2dl vettä upposi ihan hujauksessa! :) Treenit alkoi puoli kuudelta, niin ennen kolmea juotin Armin, ja sitten sama käsittely vielä treenin jälkeenkin. Ei se ainakaan tavallista kummemmalle vaikuttanut, ja varmasti oli kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa... =) Illalla ei kyllä ruoka maistanut, se nyt saattoi kyllä johtua monestakin asiasta; treeninameista, helteestä...

Eilen treenissä oli aiheena putki ja umpitunneli. Ei ihan niitä Armin lemppareita, putkea arasteli kovastikin. Sain kuitenkin houkuteltua Armin pari kertaa läpi, niin että olin itse melkein mahallani tunnelin suulla kun kouluttaja tuuppasi Armin putkeen toisesta päästä. Kun Armi sitten hiffasi homman, mentiinkin jo ainakin kolmemetrisellä putkella ihan reippaasti niin että ohjasin sivulta sisään ja juoksin ja kannustin vierellä. Umpitunnelia mentiin niin että laahus oli auki, ei tarvinnut Armin seikkailla siellä kankaan alla piilossa.

Lisäksi mentiin taas muutamia hyppyjä ja pöytää, molemmmat meni hienosti. Bravuurina täälä kertaa oli puomi. Laitoin kontakteilla namit, päästin Armin irti ja käskin puomille, siinä se kipitti keskellä katua oikein mallikkaasti.

Jonkin verran käytiin läpi myös käskyjä. Kouluttaja oli ihan tarkoituksella laittanut vierekkäin putken, pussin ja puomin, ja käski meidän  sitten miettiä koiran näkökulmasta että mille esteelle säntäisi, jos kuulee käskystä vain alun PU! Piti siis keksiä erilaisemmat käskyt. Armin käskyt on täsät lähtien puomi -> KIIpeä! putki -> LÄPI! ja pussi saa sitten olla PUssi! Ihan fiksua.

Viikonlopuksi on suunnitteilla mökkireissua vähän isommalla porukalla. Lupasin viedä Helin rentoutumaan remontin keskeltä. No me ihmiset voidaan ottaa rennosti, luulen että Armille, Inkulle ja Bertalle tulee ihan extra-rankka viikonloppu... =)