Kuten tavallista, jos täytyy sairastaa, tehdään se viikonloppuna päivystysaikaan. Perjantai-iltana jo vähän katselin että Armilla ei ole kaikki kunnossa, se oli jotenkin vetämätön, haluton ja hidas.

Lauantaina koko koira oli ihan kankea ja pää riipuksissa lönkytteli pikkaisen paikasta toiseen. Sohvalle hyppääminen tuntui vaivalloiselta ja hyppäämistä edelsi pitkä harkinta ja asennon haku. Tutkiskelin Armia vähän sieltä täältä; painelin selästä ja kyljistä, kävin jalat ja tassut läpi. Armi kiljaisi kun koskin kainaloihin, samoin toinen etutassu oli aran tuntuinen.

Päivystävä eläinlääkäri epäili puhelimessa että koiraa vaivaa selkä, kuulostaa kuulemma ihan sellaiselle. Sain ajan klinikalle vasta iltapäiväksi ja siellä sitten tutkittiin mm. liikkeet, selkä ja raajat. Ei vaivoja sillä suunnalla. Sitten mitattiin kuume ja kuunneltiin keuhkot. Kuumetta 39 ja aika paha rohina keuhkoissa. Ja ell sanoi että koiralla on varmaan niin kipeät keuhkot että vaikuttaa koko etupäähän. Kuume voi vaikuttaa koiraan myös samalla lailla kuin ihmiseen, eli lihaksia ja niveliä särkee.

Kyllä olin kovasti helpottunut tuosta diagnoosista, vilustuminen taitaa olla hieman helpommin hoidettavissa kuin selkävaivat... Mulla oli kotona Metacamia avaamaton paketti joten lääkäri käski antaa sitä nyt ensiavuksi, mitata säännöllisesti lämpöjä ja vahtia alkaako yskittää tai räkää vuotaa. Jos lisäoireita tulee tai kuume jatkuu niin sitten antibioottia hakemaan.

Lämmöt on nyt loppuviikonlopun olleet vähän vajaa 38 eikä Armi tuhise, pärski eikä yksi. Huh mikä helpotus.

Ihmettelen kyllä että miten kummassa Armi on voinut vilustua. Kerttu luuraa pihalla paljon enemmän kuin äitinsä, touhuaa tuolla takapihalla hyytävässä pakkasessa vaikka mitä omia juttujaan. Armi käy hätäseen tarpeillaan ja tulee äkkiä sisälle. Lenkitkin on olleet sellaisia max. 15min ja kovasti vaatetta päällä.

Nyt ei auta Armin muu kuin haaveilla ulosmenosta lämpöisen patterin päällä
IMG_3940.JPG

Useampikin kyläilijä on tänä talvena sanonut että meidän koirissa on kovsti kissamaisia piirteitä, tämä taitaa olla yksi niistä =)