Ihan alkuun onnittelut kaikille 9kk junnu-ikään ehtineille Pihapolun esikoispennuille; Ekalle, Pätkikselle, Aatokselle, Toukolle ja Nassulle! Ja meidän Kertulle siis myös...

Lappeenrannan pääsiäisnäyttely olikin juuri sopivasti ajoitettu näihin 9kk-synttäreihin, kaksi päivää sitten täyttäneet pojat pääsivät heti tosi toimiin kehässä :)

Touko ja Eka olivat ainoita luokassaan, joten tiukka kisa käytiin näiden kahden välillä. Molemmat pojat esiintyivät kehässä hienosti, vaikkakin poikamaisen kujeillen =) ja molempien laatuarvosanaksi kroatialainen tuomari antoi ERIn eli erinomaisia poikiahan nuo ovat. Tällä kertaa hiukan pidemmän korren veti Eka, joten tämä "kruunattiin" luokkavoittajaksi ja Touko kakkoseksi. Alla sekä kuvat että arvostelut:

Pihapolun Antero "Eka"
JUN ERI1
Pihapolun%20Antero%20-%20Maikki%20Virtal

"In developing. Good size and propotions. Good lines of the head. Correct topline. Tail is well set, but a bit curved. Goog angulations. Typical movement and good balance. Good temperament."

Suomeksi siis jotakuinkin näin "Kesken kehityksen. Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Oikea ylälinja. Hyvä hännän kiinnitys, mutta kippura häntä. Hyvät kulmaukset. Tyypilliset ja tasapainoiset liikkeet. Hyvä luonne."

Ja sitten Toukon vuoro

Pihapolun Akseli "Touko"
JUN ERI2
Pihapolun%20Akseli%20-%20Maikki%20Virtal

"In developing. Good size and propotions. Good lines of the head. Good size. Typical top line. Good angulation. Good markings. Enough balance in side movement. Good temperament."

Ja sama taas suomeksi " Kesken kehityksen. Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Hyvän kokoinen. Tyypillinen ylälinja. Hyvin kulmautunut. Hyvät merkit. Tarpeeksi tasapainoiset sivuliikkeet. Hyvä luonne."

Tuo 'hyvän kokoinen' piti ilmoittaa oikein kahdesti, ellei sitten meinaa että hyvän kokoinen pää :) molempi totta.

Mutta kyllä oli oikeasti jännittävä päivä nähdä ensimmäistä kertaa omat kasvatit kehässä! Toukoa olen tavannut aika useasti, mutta Ekan näin nyt ensimmäistä kertaa syyskuisen luovutuksen jälkeen. Kiitos matkaseurasta Katja ja oli ihanaa tavata Suvi, Antti ja Jesse!

Oli mukava myös tutustua Ekan ja Toukon yhteiseen tyttöystävään Minniin (ja mamma Johannaan). Minni onkin niin nätti pihakoiraneitonen että tämä kruunattiin iahn oikeutetusti ROP-pennuksi, onnea Minni ja Johanna!
Yacatis%20Ditte-Maj%20Nord%C3%A4rt%20-%2

Eka ja Touko ovat molemmat niin komeita poikia että ihan mielelläänhän niitä käy kehän laidalla tsemppaamassa =) Toivottavasti ei jää ainokaiseksi kerraksi! Pojat on kyllä keskenään kovasti erinäköisiä. Touko on tullut kovasti isäänsä Riveen, kun taas Eka on perinyt geenejä sekä Armilta että Riveltä, ja mielestäni Ekassa näkyy myös Villiniittyläisten piirteitä, varsinkin I-poikien näköä (vai olenko ihan hakoteillä Heli?) Kerttu kuuluu myös tähän äitee+iskä kastiin, Nassu on huomattavasti enemmän Riven näköinen ja sitten taas Aatos ja varsinkin Pätkis muistuttavat kovasti Armia. Näistäpä olisikin haasteellista yrittää kasata kasvattajaryhmää... Ellei sitten saisi ottaa mukaan koko porukkaa isin ja äidin mukaan lukien =)