Hei hei taas!

Niinkuin eilen lupailin, nyt yritän taas pitkästä aikaa vähän kirjoitella kuulumisia. Mulla piti alkaa kesäloma eilen, mutta aamulla tulikin kutsu töihin. Kävin tekemässä työpäivän Karhulan Mustissa ja Mirrissä, tänään on sitten vapaa ja huomenna ja torstaina 'omaan' työpaikkaan Kouvolaan. 'Tarvittaessa töihin kutsuttavan' on paras mennä töihin silloin kun kutsutaan, ja jääpähän lomapäiviä sitten jemmaan vaikka myöhempään syksyyn jos tulee jotain menoja... Harmi vaan kun jäi eilen koirakoulu väliin, en ole siellä ehtinyt muutenkaan aikoihin käydä. Kotona ollaan vähän treenattu peruskäskyjä ja sitten näitä hömppajuttuja, ryömimistä ja 'Avaa' -käskyä jossa Armi istuu ja mulla on nami kädessä, käsi nyrkissä niin Armi tassulla avaa nyrkin ja saa namin. Petteri opettaa Armille sängyllä kierimistä, pyörimistä ja kiemurtelua, ja kopin ottamista juustopalalla jopa parin metrin päästä. Hyödyllisiä taitoja nekin!

Minustapa on nyt sitten tullut taas kesän myötä oikein maalainen... Sain äitiltä 3 tomaatin taimea ja ostin puutarhalta 3 kurkun taimea ja laitoin ne tuonne takapihalle säkkeihin kasvamaan. Tomaatit on niitä pikkuisia kirsikkatomaatteja ja kurkut 'karvakurkkuja' =) Tai siis niin me ollaan aina avomaankurkkuja kutsuttu, onhan ne sellaisia vähän piikkisiä ja karvaisia.

Komeat tomaatintaimet ja ihan pikkuruiset kurkuntaimet
1653112.jpg
Kyllä ne näkyy kun tarkasti katsoo...

Keltissä meillä on sitten vielä yhteinen kasvimaa äitin ja mummun kanssa jossa kasvaa mm. sipuleita, porkkanaa, punajuurta, herneitä, papuja ja auringonkukkia. Niin ja tietysti muutama viikko sitten käytiin isän ja Petterin kanssa laittamassa perunaa maahan. Että kyllä sitä kesäksi hommaa riittää =) Eikun kyllä tuo mullan tonkiminen on ihan kivaa ja aika rentouttavaa puuhaa. Täytyy odottaa että taimet nousee niin päästään Armin kanssa pellolle rikkaruohoja kitkemään. Saattaa tosin olla että Armista on siellä enemmän haittaa kuin hyötyä...

Viikonloppuna käytiin siskoni Annan ja sen avomiehen Jarnon luona Juvalla kylässä. Molemmat ovat hevos-alalla töissä; lähinnä hoitavat tallia ja treenaavat ravureita. Joukkoon kuuluu ihan menestyneitäkin hevosia, mm. tämän kesän Kymi GP:n suomenhevosten voittaja A.T. Eko. Yhdessä Jarnon treenipaikassa on maatila jossa on hevosten lisäksi maitolehmiä. Navetassa oli pari pikkuvasikkaa ja pitihän niitä nyt päästä katsomaan, minä kun 'kaupunkilaisena' en ole nähnyt vasikoita kun autosta aidan takaa... Ne oli suunnilleen 1kk vanhoja ja kyllä oli muuten imuvoimaa kun annoin niille peukalon suuhun =D Ja meidän Eikka-kissalle piti tietysti tuoda tuliaisiksi hevosen hajua, se on syntynyt tallikissaksi ja on joka kerta ihan onneissaan jos olen käynyt jossain tallilla ja vaatteet tuoksuu hevoselle. Tulee varmaan lapsuus mieleen... =)

Löytyi muuten arkiston kätköistä ihana kuva ihan ekalta illalta kun Eikka tuli meille.

Eikka soittaa ilmakitaraa... =)
1652818.jpg
Tassut ja nenä sävy sävyyn petivaatteiden kanssa :)

Armi on ollut aika kuriton viime aikoina... Yhtenä päivänä lenkillä se karkasi ja juoksi jonkun vieraan kissan perään. Onneksi oltiin suht rauhallisella alueella eikä tullut autoja, siellä ne nimittäin peräkanaa viiletti pitkin teitä ja pusikoita. En edes tiedä miten kaukana Armi kävi, jonkun aikaa sain kuitenkin huudella sitä ennen kuin tuli takaisin. Samoin nyt viikonloppuna kun tehtiin puutarhatöitä niin Armi karkasi portista naapurin rivitalon takapihalle juoksemaan. Siellä oli just ajettu nurmikko isolta yhteispihalta niin Armi juoksi koko alaa ympäri ympäri ympäri ihan tuhatta ja sataa ja me Petterin kanssa perässä. Välillä meni kyllä ihan nauramiseksi, oli Armi sen verran hassun näköinen kun korvat luimussa meni ihan täysillä yhä pienenevää rinkiä ja sitten taas laajempaa. En oo varmaan koskaan nähnyt sen juoksevan yhtä kovaa. Siellä oli varmaan naapuritalossa jokaisen asunnon ikkunassa huvittuneita silmäpareja seuraamassa meidän kiinniotto yrityksiä...

Aamulla on ihana käydä lenkillä kun on vielä viileetä ja raikasta. Armikin on aina aamuisin kaikkein pirteimmillään, kuuntelee ja haistelee mitä on yön aikana tapahtunut. Ja nyt on kaikki paikat, ojatja pellot täynnä kukkia, on niin kaunista! Varsinkin lupiinit on mun suosikkeja.

Armi aamulenkillä
1653216.jpg

1653129.jpg

Neiti kesäheinä :)
1653115.jpg

Eikös puutarhanhoitoon kuulu taimien kouliminen...?
1653151.jpg

Armin mielestä kukat ei kuulu maljakkoon vaan ne voi selvästi paremmin luonnollisessa ympäristössään... Huomaa vahingoniloinen irvistys!!
1653135.jpg

Että tälläistä meillä tänä aamuna!