Aika menee todella nopeaan, pennut ovat pian kaksiviikkoisia! Koiranpentu on vielä tuossa iässä pelkkä refleksieläin. Ja sen huomaa :) pennut sätkivät ja nykivät, vinkuvat tarvittaessa ja mönkivät kovaa vauhtia emon luo tämän ilmaantuessa pentulaatikkoon. Pennut astivat kylmyyttä ja lämpöä, ja ryhmittyvät sen mukaan pentulaatikkoon joko kasalle tai itsekseen nukkumaan. Tuntoaisti on tällä hetkellä ainoa toiminnassa oleva aisti. Varmaan jo ensiviikolla pääsen kummastelemaan silmien aukeamista. Hieman sen jälkeen avautuvat myös korvat.

No mitä se pikkuinen osaa parhaiten... tietysti kasvaa! Pennut kasvavat ihan silmissä ja ovat aamulla paljon suurempia kuin illalla nukkumaan mennessä... =)

IMG_1208.JPG

IMG_1218.JPG

Pennut hakeutuvat mieluusti hyllyjen alle nukkumaan. Pian tulee kuitenkin eteen se väistämätön tosiasia että ahtaaksi käy. Ja ihmekös tuo tällä kasvuvauhdilla. Kaikki pennut painoivat syntyessään alle 200 grammaa, ja nyt suurimmat ovat jo ylittääneet maagisen puolen kilon rajan. Miettikääpä tuota!

Alkaa olla hieman tylsää kutsua pentuja numeroilla... Jotkut pennuista ovat selkeästi 'jonkun näköisiä' joten nimien mietintä on nyt käynnissä.

Otettiin eilen illalla taas potretteja

Ensimmäisenä syntynyttä ollaan kutsuttu Eka-Vekaraksi, kavereiden kesken Eka

IMG_1266.JPG

Meidän oma tyttönen. Tämän virallinen nimi tulee olemaan Pihapolun Auroora. Kutsumanimi on vielä vähän hakusessa...

IMG_1273.JPG

Sitten pikkuinen jolle Petteri on antanut nimeksi Pätkis.

IMG_1286.JPG

Tämä ruskea poika on vielä vailla nimeä... Se kyllä näyttää ihan karhanpoikaselle, mutta ei yhtään Nallelle. Ehdotuksia?

IMG_1294.JPG

Jokeri on saanut nimensä eriväristen korviensa vuoksi

IMG_1302.JPG

Yllätyslapsella on myös tiedossa virallinen nimi, tästä tulee Pihapolun Anselmi, kutsumanimi Anselmi

IMG_1307.JPG

Että sellaisia nimijuttuja olisi nyt. Kahdelle pennuista on siis tosiaan jo keksittynä virallisetkin nimet, ja olen jonkin verran miettinyt myös noiden muiden oikeita nimiä. En vaan vielä tiedä kuka on kuka. Täällä meillä pentuja kutsutaan noilla yllä mainituilla nimillä, mutta jokainenhan sitten voi kutsua omaa pentuaan miten haluaa. Menee varmaankin vielä jonkin aikaa ennen kuin osaan päättää kuka muuttaa minnekin.

Vaikka kasvu on hurjaa, mahtuvat pennut vieläkin kämmenelle

Jokeri
IMG_1304.JPG

Pareittain

Eka ja Nalle
IMG_1318.JPG

IMG_1325.JPG

Anselmi ja Pätkis
IMG_1329.JPG

Jokeri ja Auroora
IMG_1320.JPG

Armi on edelleenkin hyvin omistautunut lapsilleen

Yritä tässä nyt sitten revetä joka paikkaan yhtä aikaa...
IMG_1245.JPG

Jokainen äiti tarvitsee välillä myös toisen aikuisen seuraa, tällä kertaa Petterin kupeessa...

IMG_1195.JPG

...ja joskus ihan omaa aikaa yksinään...
IMG_1297.JPG

Armi näyttää kuvissa aika uupuneelta, mutta on kyllä ihan kunnossa. Eilen käytiin reippaalla yli puolen tunnin lenkillä illalla ja tänään meinattiin kyllä sama uudestaan. Ei kai Armikaan jaksa ihan koko aikaa vauvalassa kököttää, onhan sen pakko saada välillä omaakin aikaa... Ja selvästi huomaa ettei Armi enää ihan jokaisesta pennun kitinästä välitä ja syöksy välittömästi laatikkoon... Kai silläkin on sen verran tilannetajua, että tietää milloin on oikeasti hätä... =)

Eilen päivitin pitkästä aikaa kotisivut ajantasalle. Ehkä mielenkiintoisinta on A-pentueen kuva-albumi, käykäähän aina silloin tällöin vilkaisemassa.

Pihakoirapäivistä sen verran että laitoin lähes kaikki kuvat julkiseen Picasa-albumiin, kuvia saa käyttää vapaasti, kunhan muistaa merkitä johonkin 'Kuvat: Kennel Pihapolun'. Pihakoirapäivät oli menestys, sää suosi, ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä, kaikki sujui hienosti ilman mitään ongelmia... Pari kuvaa vielä sieltäkin.

Sisu, itse Isäntä
IMG_0866.JPG

ROP-pentu ja VSP-pentu
IMG_0859.JPG
Merramäen Blossom ja Villiniityn Iikka-Viikari

ROP ja VSP

IMG_1094.JPG
Aridgeocrat's Ernest Hemingway ja Villiniityn Aleksiina

ROP-kasvattaja
IMG_1145.JPG
Villiniityn

Huomaattehan että jokaisesta sijoituksesta löytyy sana Villiniityn... =)