Viikonloppu siis vierähti erilaisissa merkeissä; Prahassa. Tuo Prahan matka oli työpaikan palkintomatka myyntikilpailussa. Pääsimme tutustumaan erään ruokamerkin tuotantoprosessiin Vafon tehtaalla. Tuo tehdaskäynti oli lähinnä sivuseikka, pikainen pyörähdys perjantaina, loput viikonlopusta tutustuttiin Prahaan, vanhaankaupunkiin, historiaan, kirkkoihin, linnoihin, kahviloihin ja kauppoihin... =) Paikalliset tehtaan työntekijät (varmaankin markkinointijohtoa tms.) olivat oppainamme koko viikonlopun. He tutustuttivat meidät mm. paikalliseen ruokakulttuuriin, ja tietysti eläinkauppoihin... =) Ihania nuoria ihmisiä!





Kaupunki oli tosi kaunis. Jos joku paikka voi hurmata ihmisen tällaisessa säässä (-5c ja kokoajan lumisadetta) niin miten upea se mahtaakaan olla keväällä ja kesällä... Joka paikka oli täynnä lunta, kaupungilla kahlattiin 10cm loskassa mukulakivillä, lumitöitä tehtiin lapioilla jalkakäytäviltä ajoteille (joita ei aurattu)... Ihmiset oliviat haltioissaan lumesta, ja samoin koirat.

Koirakulttuuri Prahassa on aivan toisenlainen kuin Suomessa. Kaikki koirat kulkivat vapaana joka paikassa. Omistajilla oli hihnat kyllä mukana, mutta ei koiria kytkettyinä. Ja koirat osasivat olla vapaana. Kävelivät rauhassa omistajiensa lähettyvillä (n. flexin-mitan päässä), eivät kiinnittäneet huomiota muihin koiriin tai ihmisiin, eivät juosseet autojen alle tai lintujen perään. Puistoissa koirat kirmailivat kaikessa rauhassa keskenään, leikkivät ja peuhasivat lumessa. Ja koiria oli paljon.

Ajatuksena oli tuoda Armille tuliaisiksi joku tosi upea bling-bling -panta, mutta toisin kävi. Paikalliset eläinkaupat olivat keskittyneet lähinnä ruokaan, ja ihan perustarvikkeisiin. Muutamia tavallisia pantoja ja leluja, hieman herkkuja. Lelu sieltä kuitenkin lähti Armille tuliaiseksi.


Suuren suosion on saanut tuo lelu =)

Olen tässä jo alustavasti alkanut jutella vanhemmilleni, kun mulla olis ens kesänä kolmekymppiset, että miten olisi lahjaksi vaikkapa pitkä viikonloppu Prahassa... =)

Ensi kerralla taas enemmän Armin kuulumisia!