Kouvolassa satoi torstaina ensilumi!

Koirat ovat yksinkertaisesti sanottuna RIEMUISSAAN. Armi yrittää käyttäytyä hillitysti ja arvokkaasti, mutta unohtaa asemansa pian ja on ihan into piukassa koko ajan. Kerttu sen sijaan ei edes yritä mitään vaan touhottaa lumessa tosi tohkeissaan. Kaivelee, haistelee, pärskii, nuuskuttaa, pomppii ja loikkii. Ja valitettavasti myös rouskuttelee lunta. Eikä malttaisi olla ollenkaan sisällä, vaan takapihalle olisi päästävä peuhaamaan koko ajan... =)

IMG_3244-1.JPG

Olen tässä sydän syrjällään pelännyt että tuleeko Kertulle taas pissitulehdus, kun ilma muuttui lumen myötä niin kylmäksi. Kaksi tulehdusta on siis jo nelikuisen pennun elämään mahtunut, toinen alkoi silloin oikeastaan heti kun ensimmäisen lääkkeet loppui. Nyt toisten lääkkeiden loppumisesta on kulunut jo pari viikkoa eikä ainakaan vielä näy oireita. Olen antanut Kertulle päivittäin ruuan joukkoon hieman C-vitamiinia, kuuleman mukaan sen pitäisi alentaa pissin ph-arvoa jotta bakteerit ei niin hyvin siinä viihtyisi.

IMG_3240.JPG

Lenkkeily lumisessa maastossa on ihanaa. On valoisaa ja raikasta. Mutta myös liukasta. Kerttu joutuukin nyt tehokoulutukseen tuon hihnakäyttäytymisen kanssa. Jopa noinkin pieni koira saa aika helposti suistettua meikäläisen epätasapainoon liukkaalla tiellä jos oikeassa kohdassa sattuu kiskaisemaan... Lenkit Kertun kanssa ovat olleet vielä kovin lyhyitä, pikaisesti aamulla ja illalla, ja päivällä maksimissaan parikymmentä minuuttia (lähinnä sen pissitulehduksen pelossa siis). Luulen kyllä että Kerttu jaksaisi enemmänkin, ainakin jos mittarina on sisällä tapahtuvan riehumisen ja juoksemisen määrä... =)

Maanantaina mennään piipahtamaan Aatoksella Lahdessa. Piakkoin siis lisää kuulumisia tiedossa!