...siinäpä vasta kysymys!

Olen vakaasti päättänyt olla ajattelematta Armin mahdollista tiineyttä. Olen päättänyt olla etsimättä merkkejä varmasta raskaudesta. Ajattelen, etsin ja huomioin kuitenkin koko ajan.

Armi on kovasti hellyydenkipä, oikea mammanmussukka. Rauhallinen, jopa unelias. Mukavuutta rakastava. Sylivauva. Kaikki nuo tunnetilat voidaan periaatteessa liittää alkavaan tiineyteen. Samoin valeraskauteen.

Kotona vahtimisvietti tuntuu taas kasvavan. Yhdessä vaiheessa päästiin 'koirakuiskaajan' opeilla jo hieman parempaan suuntaan, nyt Armi puolustaa kotia kovalla vimmalla. Lenkillä taas ollaan enemmänkin rauhakseen; ei tarvitse rähjätä ja isotella vaan iloisesti tervehditään puolituttujakin, ja rauhallisesti haastellaan leikkiin. Mistä lie nuo asiat johtunee...

Armi närppii ruokaansa ja välillä kieltäytyy kokonaan syömästä, katsoo kuppiaan inhoten ja röyhtäilee. Tähänkin täsmää sekä tiineys, että valeraskaus. Luulen kuitenkin että suurimpana syynä huonoon ruokahaluun on se, että vaihdoin sekaruuasta nyt kokonaan nappulalle. Haluaisin varmistaa että Armi saa varmasti oikeassa suhteessa kaikki tarpeelliset ravintoaineet. Tosin nyt useamman päivän närppimisen jälkeen olen kyllä alkanut miettiä että kumpi on parempi; syödä hyvällä halulla ainakin suunnilleen sinnepäin, vai olla syömättä lähes kokonaan.

Henkisten ominaisuuksien lisäksi koitan katsella Armin ulkomuotoa. Koira tuntuu jotenkin löystyneen kaikin puolin, vaikka liikuntaa on ollut samaan malliin kuin aiemminkin. Luulisi ennemminkin riutuvan, varsinkin tuon huonon syömisen takia. Vatsanahka on löysällä ja nisät hieman kasvaneet. Kuten aiemminkin samat on vaivat valeraskaudessa ja tiineydessä.

Kaikenlaiset tietokirjat ja netti on taas ollut kovassa käytössä. Selaan vuorotellen kasvattajakurssin oppimateriaalia ja Helena Koskentalon 'Parempaan pentutulokseen' -kirjaa. Joka paikassa teen samat masentavat huomiot; koiran hormonaaliset muutokset tiineyden ja valeraskauden aikana ovat lähes identtiset, jolloin koirassa tapahtuvat muutoksetkin ovat aika lailla saman oloisia... Että sanopa tuosta nyt sitten yhtään mitään...  Varsinkin näin täysin kokemattomana...

Muutama viikko täytyy vielä odotella ennen kuin saan varmuuden; juhannuksen tienoilla päästään ultraan =)