Niin se  vaan menee, että kun mamma lomailee niin Armi tekee kaikkea muuta paitsi lomailee...

Tiistaina oli tavalliseen tapaan tokotreenit, ja onnistuneet treenit olikin! Aiheena oli

  • Luoksepäästävyys
  • Kontakti/seuraaminen
  • Hyppy
  • Paikkaharjoitus
  • Rauhoittuminen/käsittelyharjoitteita

Luoksepäästävyydessä on ollut pientä empimistä. Ollaankin muutaman kerran treeneissä hieman helpotettu, ja olen antanut kouluttajalle muutaman namin, niin lähestyminen on ollut helpompaa. En tiedä miksi Armi on alkanut pälyillä ja peruutella. Tuo käytös ei ole vielä mitenkään vakavaa, ja 'tavallisissa' tilanteissahan Armi ei arkaile ihmisiä, vaan menee rohkeasti luokse. Edistystä on kuitenkin nyt saatu niiden namien avulla. Luoksepäästävyys on aina toistettu kahdesti, niin toisella kertaa (ilman nameja) kaikki menee hyvin :)

Tuolla jatkoryhmässä otetaan yleensä nopsat peruskontakti-harjoitukset, niin että namit on molemmissa käsissä, kädet sivuilla ja palkan saa katsekontaktista. Helppoa helppoa. Tällä kertaa perehdyttiin siis kontaktiin seuraamissa. Sujuu Armilla muutaman metrin verran, joskus pidempäänkin. Kouluttaja käskytti koirakot yksitellen, ja katselin kauhuissani kun käskyjä tuli; käännös oikeaan, käännös vasempaan, täyskäännös... Kymmenittäin käännäksiä... Tai no ehkä 6 tai 7 on lähempänä totuutta... =) Ajattelin että nyt ei kyllä suju, me ei olla Armin kanssa harjoiteltu kun suoraan, ja sitten näitä näyttelykäännöksiä. Olin ihan varma että potkaisen Armia jokaisella vasempaan käännöksellä, mutta sainkin yllättyä. Armi pysyi loistavasti kontaktissa ja kääntyili mukana. Oikeassa käännöksessä jätätti vähän, mutta varsinkin täyskäännös meni loistavasti! Kaikki muut kierrätti koiran takakautta ympäri, mulla on niin alitajunnassa kai tuolta näyttelyistä käännös jossa Armi hiljentää ja minä kierrän sen (etten vaan itse mene tuomarin ja koiran väliin). Se oli siis meidän bravuuri. Opin noista käännöksistä sen verran että kyllä ne onnistuu, kun itse alkaa ennakoida tarpeeksi ajoissa ja ihan vähän hidastaa, niin koira hoksaa että kohta käännytään jonnekin, ja on jo valmiiksi tarkkaavaisempi.

1252254821_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva on otettu keskiviikon agitreeneistä, mutta kyseessä on seuraaminen, täytyi vähän jäähdytellä ja hakea keskittymistä välillä...

Hyppy oli lukujärjestyksessä ekaa kertaa. Kyllähän Armi hypätä osaa, ei se siitä ole kiinni, mutta kun hypyn jälkeen alkaa kamala touhuaminen että mistä löytyis lisää hyppyjä... Olikin työtä saada Armi pysähtymään hypyn jälkeen ja odottamaan seisaallaan että kierrän hypyn taakse sen viereen ja käsken istua. No, jotenkin se saatiin onnistumaan, treeniä vaatii kyllä ehdottomasti lisää. Ja malttia... :)

Paikkaharjoitus oli perinteinen kahdenminuutin paikkamakuu, palkata sai oman tuntemuksen mukaan. Kahdesti kävin Armin palkkaamassa ja maassa pysyi neiti koko ajan! Loppuun (niinkuin aina) oli vielä rauhoittelua ja käsittelytreeniä. Hampaat, korvat, silmät, tassut ja häntä käydään läpi ja rentoutetaan koiraa. Oikein mukavat treenit!


Armi on varmasti sitä mieltä että keskiviikkona oli vielä mukavampaa. Petteri lähti vihdoinkin valokuvaajaksi agitreeneihin! Koska osallitujia oli aikamoinen joukko, kannettiin lähes kaikki esteet kentälle keinua, pituushyppyä ja muuria lukuunottamatta. Jess, Armin lemppareita, puomi ja A!! =D

Alkuun kuitenkin otettiin vähän lämmittelyä uuden lelun kanssa:
1252256470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Heti alkaa läähätyttää kun koittaa ensin napata, ja sitten retuuttaa minkinnahkasuikaleita... (koko lelu on nyt yhden treenin jälkeen neljässä osassa, täytyy kai alkaa parsimaan...)

1252255223_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

A:ssa täytyy vähän vielä ohjata, puomi menee jo suoralla lähetyksellä. Tulee itselle kiire ehtiä puomin toiseen päähän rauhoittelemaan alastuloa...

1252255356_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noiden kiipeilyesteiden lisäksi Armi tykkää hypätä! Siis noita oksereita. Tai siis ne se osaa, renkaan kanssa on aika paljon ongelmia... Kun siitä voi sujahtaa niin monestä väärästä paikasta...

1252255721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muutaman kerran se onnistui oikein mallikkaasti
1252255842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Renkaalla Armi täytyy kuitenkin vielä ohjaamalla ohjata renkaasta läpi. Usein jätän Armin odottamaan renkaan eteen ja houkuttelen sen sitten läpi. Edistystä on kuitenkin tapahtunut =) (no kummahan se olisi jos ei tapahtuisi...)

Välillä rauhoiteltiin menoa kepeillä. Ne on vielä niin alkutekijöissä että jokainen keppi kierretään namilla yksitellen.

1252256112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kerran tosin tultiin vauhdilla hypyn jälkeen, ja ihan hullutteluksihan se meni...
1252256214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En tiedä miten Armi menisi kepit, jos vaan antaisin sen mennä. Tulee kyllä aika paljon vielä varmisteltua, ettei oppisi vahingossa väärin. Täytyy kyllä koittaa hommata kotiin jonkinlaisia kepakoita, että saataisiin harjoitella vaikka päivittäin.

Lopuksi kasattiin kaikki esteet jonkinmoiseen ratamuodostelmaan. Ollaan Armin kanssa menty muutaman kerran muutaman esteen pituista rataa, joten nyt vähän jännitti. Radalla oli kuitenkin A, puomi, putki, 6 okseria, kepit ja rengas. Ja Armihan vilisti esteeltä toiselle niin etten perässä pysynyt. Kaikki koordinaatio oli ihan hukassa, ja kompastelin omiin koipiin... Saatiin kuitenkin suoritettua kaikki esteet oikeassa järjestyksessä, muutamaan hyppyyn jouduin ohjata Armin kahdesti, ja putken toisessa päässä oli Petteri kutsumassa. Mutta näillä taidoilla ja kokemuksella selvittiin hienosti! HUH HUH! Ja oli ihan tosi kivaa!!! =D

Ensiviikkoa odotellessa... =)
(voikun meillä olisi parempi kamera...)