Pennut kasvavat ja kehittyvät  vauhdilla. On hämmästyttävää huomata, miten 'valmis' on 4-viikkoinen koiralapsi.

Pennut rynnistävät pesän laitojen yli ryminällä, ketterimmät jopa hieman hyppäävät. Alkaa olla todella ajankohtainen asia tuo pentulaatikon etureunan korottaminen... Useasti päivässä käy sellainen kihinä pitkin lattioita että saa todella vahtia jalkojansa mihin astuu.

Viimeyönä keräsin muutaman kerran pikkuisten kynsien rapinaan laminaattilattiaa vasten, ja yhden kerran kummalliseen, säännöllisesti kuuluvaan tömähtelyyn... ...aamutossuni tömpsähteli lattiaa vasten pennun raahatessa sitä pitkin lattiaa =)

Pennut ovat löytäneet toisensa. Jonkinmoista nahistelua on koko ajan ilmassa. Yksi puree toista korvasta, toinen hännästä, joku hyökkää nukkuvan kaverinsa kimppuun ja ravistelee tämän hereille. Ote on jo todella tiukka; niskasta kiinni vaan ja armoton 'saaliintapporavistelu' tehostettuna ärinällä ja murinalla. Kukaan pennuista ei vielä ole kiljaissut toisen käsittelyssä, mutta varmasti sekin aika koittaa pian; hampaat alkavat olla todella tarävät.

Ihan ensimmäinen ulkopuolinen kiinnostuksen ja saalistuksen kohde oli talouspaperin palanen. Samoin sanomalehdet saavat aikaajoin kyytiä. Muutamia Armin pieniä vaarattomia pehmoleluja olen pennuille jo antanut leikkeihin ja itse kukin kantaa pientä pupua tms. hyvin ylpeällä otteella. Välillä lelua kurmotetaan ja ravistellaan, sille muristaan ja sitten tehdään suora yllätyshyökkäys kohti. Vetoleikkejä pennut eivät vielä ole hoksanneet. Myös Armi saa osansa leikeistä, pennut roikkuvat sen suupielissä, korvissa ja hännässä, hyppivät vasten ja purevat jaloista. Enimmäkseen Armi on kärsivällinen ja kierähtelee pentujen kanssa lattialla.

Armi on kuitenkin pannut merkille pentujen uuden purukaluston. Jos ote tissistä on liian napakka, löytyy pennun pää pian Armin suusta, ja ote irroitetaan tissistä. Armi imettää pentuja vielä laatikossa, mutta laatikon ulkopuolella se ei enää sovi. Armi syö ihan mahdottomia määriä. 'Normaalitilassa' ennen tiineyttä päivässä meni suunnilleen desi raksuja aamupalalla ja illalla noin 150g Neuta, puuroa+lihaa tai muuta 'kotiruokaa'. Nyt raksuja menee helposti puolikin litraa ja mössöt päälle. Armi pysyy laihana ja kuivana, vaikka raksut on parasta mahdollista; ravintorikasta, energiapitoista ja hyvin sulavaa ja imeytyvää RC Starteria.

Pentujen ruokailu hoituu pentulaatikon läheisyydessä Armin valvovan silmän alla. En kyllä ole ennen nähnyt yhtä ahnetta koiraa, joka ikinen lattialle putoava muru napataan simlänräpäyksessä. Nyt alkaa olla tilanne sen verran tiukka, että Armi joutuu toiseen huoneeseen siksi aikaa kun ruokin pennut. Olen alkanut maustaa jauhelihaa raksupuurolla. Ja se ei ole pentujen mielestä ollenkaan hyvä asia... Syöminen on nyt viikonlopun ajan ollut hieman huonompaa. No onhan se aika selvää, ei kai tuo raksumössö voikaan olla yhtä maukasta kuin pelkkä jauheliha. Tänään aamulla ruokahalu oli kyllä taas jo aika kohdillaan, taitaa nälkä loppujen lopuksi tehdä tehtävänsä, jolloin kelpaa hieman mauttomampikin pöperö. Painoa pennuille on kertynyt ihan mukavasti, reilusti yli kiloisia ovat kaikki, Aatos Karhunpoikanen tavoittelee jo puoltatoista kiloa =)

Pentulaatikko pysyy hyvin puhtaana, lähes kaikki pissit tulevat joko laatikossa olevalle sanomalehdelle, tai laatikon ulkopuolelle. Taidan tässä piakkoin siirtää kaikki laehdet pois laatikosta ja tehdä suositukset pissipaikoista laatikon ulkopuolelle. Olohuoneen matto siivottiin viikonloppuna pois, se oli pentujen mielestä oikein oivallinen paikka pissiä (en varmasti halua antaa pentujen uusille omistajille koiraa joka osaa pissiä nimenomaan matolle...)

Vessatapojen lisäksi ollaan harjoiteltu taas myös kynnenleikkuuta. Tällä kertaa nappasin pennut puoliunisina polvien päälle kyljelleen ja napsuttelin ylimääräiset pois. Homma sujui hyvin ja joutuisasti ilman sen kummempia vastaanhangoitteluja. Tuo kylkiasento taitaa olla miellyttävämpi pennuille verrattuna selällään makaamiseen. Totuttelua on tehty myös imurin ja luutun kanssa, eikä pennut olleet niistä juuri moksiskaan. Alkuun pientä tutinaa ja laatikonnurkkaan ahtautumista oli havaittavissa, mutta sitten ensin uteliaisuus ja hetken päästä uni voittivat. Ajattelin että voitaisiin tässä joku päivä mennä rytisevän pyykkikoneen ohi, ensin ryhmässä ja sitten itsekseen, ja jos rohkeutta riittää matka voisi jatkua pimeään saunanlauteiden alle saakka, ja sitten vielä takaisin... Tapakoulutusta on myös opetus siitä, ettei saa purra liian kovaa. Pennut on vat herkästi kiinni varpaissa ja sormissa, ja vaikka pienissä leuoissa ei vielä niin mahdottomasti voimaa olekaan, olen silti muutaman kerran piippaissut kun joku pennuista nappaa kunnolla kiinni.

Viikonloppuna Armia hemmoteltiin; omaa aikaa aikuisten koirien kanssa. Lauantaina reipas lenkki Inkun ja Bertan kanssa, ja sunnuntaina kokoontuminen läheisen koulun jääkiekkokaukalossa naapuruston koirien kanssa. Armi pääsi nyt ekaa kertaa mukaan tähän miitinkiin, ja hauskaa oli! Leluja ja nameja lensi vähän jokaiselta eikä riitaa tullut kenelläkään, paikalla oli kuitenkin mm. mäyräkoira, kleinspitz, collie, kääpiösnautseri ja erikokoisia sekarotuisia.

Leikkien jälkeen otettiin vähän tokoa ja se tuntui maistuvan vähintäänkin yhtä hyvin. Pikkuisen kevyttä seuraamista helpoilla käännöksillä, liikkeestä istumista, lyhyttä paikkamakuuta ja helppoja luoksetuloja. Tuota tokoilua Armi ei olisi millään malttanut lopettaa, käveli tiukasti vieressä hyvässä kontaktissa koko puolen kilometrin kotimatkankin =) Tätä useammin siis!

Kuvia tulee myöhemmin kun pääsen omalle koneelle...