Heippa!
Armilla se meno senkun jatkuu. Koko viikko on ollut yhtä hulinaa; joka päivä jotain ohjelmaa.

Viikko on hyvä aloittaa opiskelun merkeissä, maanantaina suunnattiin siis koirakouluun. Tai siis virallisesti pentujen ja aloittelijoiden tottelevaisuuskoulutukseen. Nyt voidaan siis sanoa että Armi harrastaa tokoa. Tosin ollaan käyty vasta kaksi kertaa mutta aikomuksena alkaa oikeasti harrastaa ihan säännöllisesti. Nyt kun kevät on jo niin pitkällä harjoitukset pidetään ulkona. Huomattavasti miellyttävämpää kun hallissa. Paikalla oli paljon koiria ja tuttujakin näkyi, enimmäkseen mun asiakkaita Mustista ja Mirristä. Yhtä koiraa piti oikein kahdesti katsoa, oli niin pihakoiran näköinen. Menin juttelemaan omistajalle ja kyseessä olikin Brasilian terrieri, se rotu on ehkä lähinnä pihakoiran näköinen kaikista, jopa enemmän kuin russelit. Tänään opiskelu sujui Armilta huomattavasti paremmin kuin ekalla kerralla, osittain johtui varmaan siitä että Heli ja Inkku ei ollut mukana niin ei tarvinnut keskittyä niihin. Ja olihan tilaa enemmän eikä ollut ihan niin jännää kun ekalla kerralla. Jo muutaman kerran perusteella voi sanoa että koulu tekee tosi hyvää Armille. Nyt alku rauhoitteluun meni huomattavasti vähemmän aikaa ja kontakti oli heti alusta hyvä. Kouluttaja jopa kehui Armin luoksepäästävyyttä ja sivulle tuloa! =) Ongelamana on toisten koirien kohtaaminen. Kun pujoteltiin muita koiria, Armi ei ottanut ollenkaan kontaktia minuun vaan yritti päästä mahdollisimman nopeasti koiran luota toisen luo. Sama toisinpäin, kun muut pujottelivat, Armi häiritsi niiden suoritusta. Mutta kaiken kaikkiaan hienosti meni! Kiitos Armi!

Tiistaina oli sitten match shown vuoro. Lähdettiin Helin ja Bertan kanssa hyvissä ajoin Raussilaa kohti, tavoitteena tietysti loistava suoritus. Ja niin itseasiassa kävikin. Saatiin punaiset nauhat molemmat! Sovittiin että ei mennä ilmoittautumaan ihan peräkkäin ettei tarvi sitten kisata pareittain vastakkain niin on molemmilla mahdollisuus punaiseen. Bertta oli ensin ja sillä oli vastassa musta Wippet, Armia vastassa oli Bichon Havanais, molemmat koirat itseasiassa M&M:n vakioasiakkaita =). Oltiin molemmat ihan varmoja ettei pärjätä näillä pareilla mutta onneks toisin kävi! =) Oltiin kyllä ihan mahdottoman ylpeitä pienistä pihakoiristamme! Punaisten kehässä ei enää tullut meille sijoituksia, huomasi kyllä kuka oli järjestäjänä, mettäkoirat vei kaikki parhaat palkinnot... :( en ole katkera mutta kuitenkin... Kotona otettiin muutama kuva punaisen nauhan kanssa. Tässä yksi niistä.

1518783.jpg

Keskiviikkona olikin Vappu-aatto. Ei juhlittu sitä mitenkään erikoisemmin, mentiin Petterin siskolle Miialle viettämään Miian nimipäiviä. Armi otettiin eka kertaa sinne mukaan, vähän jännitti miten leikki sujuu monta kertaa isomman Berninpaimenkoiran Xinan kanssa mutta ohan hyvin kaikki meni. Eivät paljonkaan keskenään leikkineet, lähinnä Armi vei kaikki Xinan lelut (jotka olivat hieman isoja...) =)

Armi ja Xina
1518847.jpg

Kuva on hieman epätarkka koska vauhti oli niin hurjaa, eipä naytä haittaavan vaikka saalis on lähes Armin kokoinen.
1518864.jpg

Toinen asia mikä mietitytti, oli miten Armi ja meidän kummityttö Jenna suhtautuvat toisiinsa. Armi ei ole ikinä nähnyt pikkuväkeä, Jenna on kuitenkin vasta n. puolitoistavuotias. Ajattelin että koko homma menee hyppimiseksi ja leikkimiseksi, mutta Armi otti Jennan tosi hyvin. Ei kertaakaan yrittänyt hyppiä vasten eikä mitään muutakaan. Jennan taapertaessa lattialla näkkäri kädessä Armi odotti että  Jenna pysähtyy ja kävi sitten Jennan eteen istumaan että josko saisi palasen, ja otti tarjotun murun tosi hellästi. Hienosti tehty. Mietin erottaako noin pieni kissan ja koiran jo toisistaan, hauvaksi Jenna kyllä Armia kutsui. Tosin myöhemmin selvisi että Jenna kutsuu hauvaksi myös perheen kissaa Viiviä. Kissa saa silloin tällöin "hieman kovaa paijaamista", kuten seuraava kuva osoittaa...

1518905.jpg
Oikeasti tässä ei kissaa satu, kuva vaan näyttää hurjalle mutta ote on lempeä =) Kiitos Miialle että sain käyttää tätä kuvaa.

Vappun päivänä oli Korialla toukomarkkinat, jotan taas oli menoa. Lähdettiin koko porukka markkinoille vähän testaamaan miten Armi suhtautuu mahdottomaan ihmispaljouteen. Hyvin se meni. Markkinoiden ehdoton kohokohta oli kun pistäydyttiin Artun koiratarvike -kojussa. Leikilläni kysyin onko rotutarraa ja kylttiä pihakoirasta. Myyjä sanoi ettei ole, mutta kuvataanko? Juu ehdottomasti. Mentiin aurinkoiseen paikkaa, otin Armin syliin ja myyjä alkoi ottaa sarjalaukaisulla kuvia. Tuli varmaan ainakin 70 kuvaa ja näin muutaman hyvän otoksen. Myyjä lupasi fiksata kuvista taustat pois ja lähettää alkuviikosta sähköpostilla hänen mielestään parhaat kuvat meillepäin. Niistä on sitten mahdollista tilata varoituskyltti oman koiran kuvalla. Kuvien oikeudet jää tietysti kuvaajalle, joten Armi on luultavasti tästä lähin Artun koiratarvikkeen tarravalikoimassa edustamassa pihakoiraa. :) Meidän kotona asuu huippumalli! Laitan sitten kuvia kun saan niitä.

Illalla käytiin vielä ihan pikaseen Heidillä ja Heikillä katsomassa Mangoa ja Sania. Annettiin Armin olla ensin ihan vapaana ja leikkiä Mangon kanssa mut sitten kun se kolmannen kerran karkasi naapuriin niin oli pakko laittaa loppuajaksi se hihnaan. Vähän sääli, mut ei voi minkään jos toinen ei osaa pysyä "omalla" pihalla. Meillä on nimittäin jäänyt tuo luoksetulo-käskyn opettelu vähän puolitiehen. Niin kauan menee hyvin kun ei ole häiriötekijöitä, mut heti jos on jotain mielenkiintoista niin sitten mennään kuurona ja vauhdilla. Täytyy koittaa mökillä ja muissa turvallisissa paikoissa treenata sitä lisää. Tänään on vielä yksi treeni jäljellä, taas mennään match showhun. Onneks mulla on ollut tää viikko vapaata töistä niin ollaan Armin kanssa ehditty sinne sun tänne. Näyttelytreeniä me kaivataankin, tarkoitus olisi mennä ekaan oikeeseen näyttelyyn 17.5. Iittiin. Mut sitä ennen kolutaan kyllä kaikki mahdolliset koirakoulut ja mätsärit ja kissanristiäiset että Armille (ja mulle) tulee kokemusta ja varmuutta mahdollisimman paljon.

Ihanaa kevätpäivän jatkoa! =)