...häntä hellikäämme...

Armi on vilustunut. Jo alkuviikolla huomasin että Armi aivastelee ja pärskii tavallista enemmän. Tiistaina iltapissillä se vähän köhisteli ja yskähteli, ajattelin että johtuu kireästä hihnasta ja kirpeästä ilmasta. Keskiviikkoaamun herätys olikin sitten jo ikävämpi. Armi vinkuu, köhii ja kakoo hengitystä. Viisi minuuttia siinä varmaan meni että henki lähti kunnolla kulkemaan. Ja ulkona sama alkoi taas uudestaan. Haukkuminen, haukottelu, vikinä ja ininä ovat hankalia. Alkaa yskittää. Samoin jos vähän kiihtyy, että alkaa läähätyttää, niin sitten menee vaikeaksi. Armilla on muutenkin ääni käheänä, silloin kun jokin äänen tuottaminen sattuu onnistumaan. Reppana on samalla lailla tukkoinen ja kipeän oloinen kuin pikkuiset lapset.

Soittelin eläinlääkärille ja sain ajan tälle päivälle. Just äsken tultiin sieltä. Lääkäri totesi että koira on vilustunut, nielu on punainen ja vähän turvoksissa, ja koko kaulan alue aristaa kosketusta, diagnoosina kurkunpään tulehdus. Huom! vilustuminen ei ole tarttuvaa... =) Keuhkot kuulosti puhtaille ja terveille, samoin sydän. Korvatkin oli kunnossa, vaikka Armi niitä välillä kapsuttaakin ja päätään ravistelee. Onneksi ei ollut sen vakavampaa, olin jo ehtinyt miettiä vaikka mitä, kennelyskää ja kaikkia kamalia pöpöjä mitä ollaan harjoitushallista voitu saada. Lääkkeeksi saatiin 7 päivää antibioottia ja 5 päivää tulehduskipulääkettä. Pitäsi alkuviikosta olla taas terve. Ensiviikon treenit pitää kyllä jättää väliin. Mitään ulkoilurajoituksia ei ole, kunhan ei ihan hulluna mennä lenkkeilemään. Kaikkea mikä kurkkua ärsyttää tulee välttää, tässä tapauksessa siis lähinnä hengästymistä, ei ei saisi kovasti riehaantua. Ja sitten pannan sijasta suositteli käytettäväksi valjaita. Armilla ei ole valjaita joten kävin äkkiä lainaamassa Heliltä Inkun vanhat valjaat.

Tänään me kyllä Armin kanssa meinattiin joka tapauksessa ottaa vähän rennommin. Käytiin hakemassa sairaslomapurtavaa (poron potkaluu) Mustista ja Mirristä ettei aika käy pitkäksi. Seuraavaksi kömmitään yhdessä sohvalle ja viltin alle katselemaan elokuvaa...