Pentulaatikossa köllöttelee kuusi pientä pentua, viisi poikaa ja yksi tyttö.

IMG_0584.JPG

Kuvassa kaikki pojat tissillä ja se ainoa tyttö Armin kainalossa toisinpäin.

En olisi arvannut että pennut syntyvät näin pian. Olin vielä koko eilisen päivän töissä ja Petteri vahti ja tarkkaili Armia kotona. 5 aikaan tuli puhelu että soitappa Helille. Mulla oli kauppa täynnä väkeä ja olin yksin niin en ehtinyt kun hönkäistä puhelimeen että soita itte, ja jatkoin hommia. Oli ihan kamala se viimeinen tunti töissä...

Lopulta ajettiin Helin kanssa peräkanaa meille. Armi juoksi eteiseen vastaan, sitten heti takaisin pentulaatikkoon ja ihan välittömästi syntyi eka pentu. Armi oli varmaan odotellut mammat kotiin ennen kuin antoi periksi...

Ensimmäiset neljä pentua syntyi tosi nopsaan, kaikki naeljä tunnin sisään.

Tässä kuvassa 1. poika 2. tyttö ja 3. pikkuinen poika
IMG_0524.JPG

Tuo kolmas pentu on todella pieni, painoa vain 122g. Kahdella ekalla lähemmäs 200g molemmilla. Täytyy erityisesti seurailla tuon kolmosen kehitystä ja painonnousua, niin lilliputti se ainakin vielä on.

Neljäs pentu oli aika yllättävän värinen; ruskea-keltainen

Kuvassa pikkuinen ja nelonen
IMG_0551%20-%20Copy.JPG

Nuo neljä ekaa pentua tulivat tosiaan yhdessä hujauksessa. Viidettä saatiinkin sitten odottaa jo tunnin verran. Armi keräili voimia, lepäili ja hoiti jo syntyneitä pentuja ennen kuin viides lapsi putkahti maailmaan.

Kuvassa vasemmalta
pikkuinen, viitonen, eka, ruskea ja tyttö
IMG_0565.JPG

Kaksi vasemmaista pentua on hyvin samannäköisiä. Toinen on vaan kovasti pienempi ja tuolla viitosella on valkoinen korva. Eiköhän ne jatkossa kuitenkin helposti toisistaan erota.

Kuudetta pentua Armi teki tosi tosi kauan. Lopulta alettiin olla Helin kanssa hieman huolestuneita ja päätettiin soittaa päivystävälle eläinlääkärille, kun alkoi tuntua että Armista alkaa kohta loppua voimat. Eläinlääkärin konsultoimana puhkaistiin syntyvältä pennulta kalvot ja lopulta vedettiin se ulos -kuolleena-. Tämä kyseinen tyttöpentu oli todella suuri, reilusti yli 200 grammainen, muistaakseni jopa 229g. Yli 100g painavampi kuin pienin veljensä. Jonkin aikaa yritettiin elvyttää tätä pientä, mutta aika synnytyskanavissa oli tehnyt tehtävänsä.

Armi oli kovasti levoton tämän pennun syntymän jälkeen ja yritti itsekin puhaltaa siihen voimaa. Mentiin samantien hautaamaan pentu takapihalle ja kun tultiin takaisin sisään, oli oven edus -matolla odottamassa vielä yksi elävä juuri syntynyt 7. pentu. Tämä yllätyslapsi on myös ruskea-keltainen. (pentujahan röntgattiin 6 kappaletta)

Tyttö ja yllätyslapsi Armin hoivassa
IMG_0597.JPG

Kaikki lapset koossa
IMG_0600.JPG

tyttö itsekseen, oikealta ruskeat pojat 6 ja 4, sitten pikkuinen, viitonen ja viimeisenä Armin takajalkojen välissä ensimmäisenä syntynyt poika.

Kaikki pennut ovat kovasti vaaleita. Tyttö on ainoa jossa noita läiskiä on enemmänkin. Hän on siis tullut isäänsä, ja pojat äitiinsä =) Tyttö on myös koko porukasta reippain, ahnein, kovaäänisin ja röyhkein. Kaikki pennut ovat tosi reippaita ja napakoita, mutta tuo tyttö erottui heti synnyttyään joukosta.

Kaikenkaikkiaan synnytys meni hyvin. Armi alkoi heti putsata vastasyntynyttä; puhkoi kalvot, puri navat ja kuivasi pennut. Kun kaikki pennut olivat syntyneet pyysi Armi pihalle, teki tarpeensa ja tuli suihkun kautta takaisin pentujaan hoivaamaan. Kaikki sujuu nytkin loistavasti. Ei mitään hätiköintiä tai panikointia, Armi on rauhallinen ja huolehtivainen emo. Pennut käyvät tissillä kuka milloinkin, hakeutuvat yhteen läjään nukkumaan ja vaikuttavat levollisilta.

Pienistä ylläreistä huolimatta siis täällä kaikki oikein hyvin!