Sohvalla rötköttää kaksi rättiväsynyttä koiraa umpiunessa.

Tässä syy:


IMG_3304.JPG
Pihapolun Aatos!

Ajeltiin vapaapäivän kunniaksi Lahteen Hannan luo Aatosta tapaamaan ja se oli kyllä mukava reissu! Aatoksesta on kasvanut oikea pikkujättiläinen; korkeutta jo lähes saman verran kuin Armilla ja painoa sellaiset vajaat 6 kiloa. Tassujen koosta voitaisiin päätellä että kasvu ei ole ihan vielä hiipumassa vaan tästä pihakoirapojasta on tulossa todellakin raamikas mies!

Aatos, Kerttu ja Armi ottivat kaiken irti kauniista (mutta niin kylmästä) alkutalven päivästä ja päästelivät oikein kunnolla menemään.

IMG_3302.JPG
Kerttu ravistaa automatkan pölyt pois...

ja sitten leikki voi alkaa
IMG_3303.JPG

IMG_3316.JPG

Armi ja Aatos yltyivät oikein kunnon kilpajuoksuun

IMG_3348.JPG

Lahdessa oli mahtavat ulkoilumaastot; Aatoksen takapihalta lähti polku suoraan metsään ja koirapuistokin oli ihan siinä nurkalla. Ihan paras paikka!

Koirapuistossa oli myös russeli-uros, eikä tuo tahtia haitannut ollenkaan, sulassa sovussa yhdessä pärjäsivät kaikki.

IMG_3347.JPG

Kovasti paljon oli siis samannäköistä vipeltäjää paikalla =)

Armi tapansa mukaan bongaili keppejä
IMG_3319.JPG

Loisto-otos vauhti-Armista
IMG_3338.JPG

Kun suurimmat energiat oli saatu puretuksi lähdettiin sisälle lämmittelemään. Varsinkaan Kerttu ei ole vielä oppinut kovinkaan hyväksi ulkoilmaeläjäksi, nytkin tutisi ja vapisi tuolla puistossa. Onneksi sentään välillä innostui juoksemaan Aatoksen ja Armin kanssa.

En voi edelleenkään muuta kuin ihmetellä pentujen suurta kokoeroa. No se nyt on kyllä selvää että Kerttu on pienin ja siroisin ihan jo siitä syystä että se on tyttö. Aatos taitaa kuitenkin olla edelleen se suurin, ja näiden kahden ero on siis huomattava.

Aatos houkuttelee Kerttua leikkimään
IMG_3370.JPG

IMG_3373.JPG

IMG_3406.JPG

IMG_3371.JPG

Mutta se mikä koossa hävitään, korvataan sisulla ja räpätyksellä. Tähän mennessä Kerttu on laittanut ojennukseen kaikki tapaamansa velipojat... eikä Aatos ollut poikkeus. Tällä kertaa meno oli kuitenkin paljon hillitympää kuin aiemmin Nassun tai varsinkin Toukon kanssa.

Aatos tuntuu olevan nimensä veroinen kaveri; melko rauhallinen ja mietiskeleväinen, eikä lähtenyt mukaan näiden naikkosten turhiin kotkotuksiin. Kaikenkaikkiaan leppoisa tapaus tuo Aatos. Nimi sopii sille kuin nakutettu, vaikka silloin pentuaikana ajattelin että siitä on tulossa aikamoinen hulivili. Hyvällä kotikasvatuksella on ihan varmasti osuutta tähänkin asiaan... =)

Velikulta ja siskorakas
IMG_3408.JPG

Armikin heittäytyi välillä leikkiin mukaan
IMG_3381-1.JPG

Aatos on niin söpö vaaleine nenineen ja vihreine silmineen.

IMG_3418.JPG

Profiilia molemmilta puolilta

IMG_3419.JPG

Suuri kiitos Hanna että saatiin tulla käymään, Armilla, Kertulla ja mulla oli oikein mukava päivä! Kuten alkuun tuli todettua, meillä on aika väsynyttä väkeä... =) Kuinkas teillä?

IMG_3277.JPG

************

Ainiin, tänään käytiin aamusella rokotuksilla; Armille rabies ja Kertulle tehosterokotus. Kerttu saa rabieksen sitten parin viikon päästä. Molemmat koirat kävivät myös puntarissa ja olin oikeastaan hämmästynyt molempien painoista. Armi painaa 6,9 kiloa ja Kerttu 3,6 kiloa. Kerttu on siis oikeasti aika pikkuinen veljiinsä verrattuna.

Armi on tällä hetkellä varmaankin parhaassa kunnossa ikinä. Läskiä ei ole pentujen jälkeen kertynyt, vaan kaikki paino taitaa olla lihasta, ainakin kankuissa on kunnon broilerit =) Nyt kun saisin pidettyä Armin tässä kuosissa vielä pari viikkoa niin olisi kiva mennä Voittajaan näytille timmissä kunnossa.

Samaisella lääkärikäynnillä varmistui myös se, että Kerttu ja veljet eivät enää pian olekaan sukunsa nuorimpia... ...Bertalle on tulossa vauvoja!
Terkkuja siis Villiniittyyn!