Ihan tähän alkuun, sunnuntaiseen lämpöongelmaan löytyi itsestään selvä ratkaisu

IMG_1385.JPG

Kas kun en tuota heti tajunnut... ei tarvitsekaan enää nostaa pentuja ulos laatikosta lattialle, kun antaa niille mahdollisuuden köpötellä itse viileämmälle lattiapinnalle niin halutessaan. Hetkeksi laitoin laatikon nurkkaan myös kostean pyyhkeen, saivat nopean ensiavun siitä. Tuosta lähtien laatikossa ei ole ollut yhtään tuskastunutta kitinää...

Meidän pienet ihmeet jaksavat ihmetyttää ja yllättää minut uudelleen joka päivä, tai siis useasti päivässä. Ne ovat oppineet tekemään pieniä ihmeitä!

Miten ihmeessä pieni pentu voi kehittyä päivässä niin paljon. Edellisessä postauksessa mainitsin että pennut haparoivat varovasti jaloilleen. Nyt meno on jo ihan toisen näköistä.

IMG_1425.JPG
Jokeri ja Aatos käyvät yhdessä... ...hyvin päämäärätietoista menoa!

Meidän oman mussukan taidonnäyte
IMG_1424.JPG

Hän on muuten saanut kutsumanimekseen KERTTU
IMG_1391.JPG

Kukaan pennuista ei ole vielä muksahtanut laidalta yli, vaikkakin kiinnostusta pentulaatikon ulkopuoliseen maailmaan hiukan jo löytyy

Aatos kurkkailee suureen maailmaan
IMG_1415.JPG

Samoin Jokeri
IMG_1422.JPG

Mutta katsokaas tarkkaan mitä taustalla tapahtuu!

IMG_1399.JPG

IMG_1401.JPG

Täällähän nahistellaan jo ihan täyttä päätä!

Kerttu puree Aatosta korvasta ja Pätkis on menossa mukaan myös...

IMG_1405.JPG

Oikein ryhmäkahinat, Aatos nappaa Ekaa suupielestä. Kerttu ja Pätkis mukana myös.

IMG_1406.JPG
Armikin tuli tarkastamaan tilanteen

IMG_1412.JPG

Kolmen kopla. Kerttu on ihan selvästi hyökkäämässä Ekan kimppuun, tätä kuvaa edelsi huima ryntäys tuolta takanurkasta. Jokerikin on suu auki ottamassa Kerttua vastaan.

IMG_1402.JPG
Ekan tiukka ilme... suusta kuului VÄYH!

IMG_1417.JPG
Eka ja Aatos taas ottamassa mittaa toisistaan

Voisin katsella pentujen leikkiä vaikka kuinka monta tuntia! Tosin nuo reppanat eivät vielä montaa minuuttia kauempaa jaksa kerrallaan leikkiä... =) Yhtä ihanaa on kyllä katsella nukkuvia pentuja. Pennut on nyt niin erinäköisiä kun silmät ovat auennet, niistä on tullut oikeasti koiria! Niillä on selkeästi suunnitelmia, päämääriä ja tavoitteita. Pikkuiset hännät heiluvat vimmatusti ja askeleet töpöttelevät sinne tänne.

Yksi suurista ihmetyksen aiheista onkin se, että olen silloin tällöin huomannut pienet pissilirut tuossa muovimatolla. Äkkiä kiikutin muutaman sanomalehden lattialle ja sinne köpötteli heti jokin pennuista pissille. Samoin eilen ruuan jälkeen Jokeri kävi lehdellä kakkimassa. Olin hakemassa talouspaperia siivotakseni, mutta Armi oli kuitenkin nopeampi. Ties kuinka monesti pennut ovat jo itse tehneet tarpeensa huomaamattani... :) Leikkimiskuvista näkyy jo selvästi että pennut yrittävät istua, joten ei kai se ole ihme jos vessattelukin alkaa jo pikku hiljaa sujua. Nyt täytyy alkaa tiiviimmin tarkkailemaan tuota ventapadia ja varmaan vaihtaakin se useammin, ellei jopa joka päivä...

No, leikkimisen jälkeen tulee auttamatta väsy...

...muun muassa Ekalle
IMG_1436.JPG

Anselmi kömpii mielellään Kertun ja Pätkiksen kanssa samaan nurkkaan
IMG_1452.JPG

Muutaman kerran olen yllättänyt pojat tällaisista hommista
IMG_1447.JPG

Taitaa nuo velipojan vehkeet tässä vaiheessa vielä muistuttaa liiaksi mamman maitobaaria. Tässä kohtaa olen kyllä kiskaissut jannut irti toisistaan ja kiikuttanut Armin paikalle.

Pennuilla kävi eilen vieraita; Inkku-mummo ja Bertta-täti kävivät kylässä. Inkku ja Bertta eivät olleet juurikaan kiinnostuneita pennuista, eikä Armi ollut lainkaan omistavainen tai mustasukkainen. Sen sijaan kaikki kolme aikuista koiraa olivat riemuissaan! Telmivät keskenään, ja varsinkin Armi oli todella tohkeissaan, naamasta näki että nyt on kivaa! Kaipa Armikin on jollain tavalla kaivannut Inkkua ja Berttaa, ovathan ne tottuneet näkemään toisensa vähintään kerran viikossa, ja nyt viime kerrasta on kulunut jo melkein kuukausi. Illalla käytiin vielä yhdessä lenkillä. Olipas mukavaa kaiken kaikkiaan!