Tällä viikolla pennut ovat päässeet laajentamaan maailmaansa oikein kunnolla. Tällaiset aurinkoiset syyspäivät ovat kuin luotuja juuri ulkoilua varten!

IMG_2257.JPG

Alkuun kaikkia jännitti kovasti. Pihalaatoilla tepastelu sujui ilman sen kummempia kommelluksia, mutta multamaa ja nurmikko oli kyllä tosi jänniä juttuja ekalla kerralla. Aika moinen piipitys kuului kun pennut tuttustuivat uuteen ympäristöön. Vähitellen kuitenkin uteliaisuus voitti ja pian koko joukko kirmaili pitkin ja poikin.

Hyvin varoivaista menoa Aatoksella
IMG_2269.JPG

Pätkistäkin ehkä vähän hirvittää
IMG_2268.JPG

Eka ja Kerttu
IMG_2264.JPG

Anselmi tietää jo mitä ulkona pitää tehdä
IMG_2250.JPG

Pennut ovat siis ulkoilleet nyt kolmena päivänä, kahdesti päivässä. Joka kerta jokainen pentu vähintäänkin pissii ulos, suurin osa tekee isommatkin tarpeet. Voi miten hienoja koiralapsia! Tietysti suurin osa lätäköistä on vielä sisällä, mutta aika moni osuu ihan nappiin lehden päälle.

Ulkoillessa tulee tietysti nälkä, ja ruoka maistuukin erinomaisen hyvin tälle laumalle

IMG_2235.JPG

Tällä viikolla lautasella on ollut raksupuuroa, ja siihen sekoitettua pentu-Neuta. Loppuviikoksi vaihdetaan Neu taas jauhelihaan ja piimään. Pennut käyvät silloin tällöin myös Armin raksukupilla rouskuttelemassa kuivia papanoita. En kovinkaan paljoa uskalla antaa niiden tuota kuivaa ruokaa syödä, ettei sattuisi massuun. Kuivan napostelusta on tosin ollut se hyöty että pennut alkavat kiinnostua myös vesikupista. Juominenkin alkaa siis jo onnistua.

Lattioilla lojuu erilaisia pikkuisia puruluita kaluttavaksi; kasvisluita, nahkaisia solmuluita, rouhepatukoita, possunkorva ja muutama Armilta jäänyt puhtaaksi kaluttu sääriluunpätkä. "Aidot" tavarat tuntuvat tekevän kauppansa parhaiten. Luissa näkyy vasta pienepieniä hampaan jälkiä, eikä pentujen puruvoima riitä vielä oikeaan kaluamiseen, mutta osaavatpahan ainakin maistella. Eilen annoin jokaiselle palasen kuivattua, sitkeää kanafilettä ja voi miten se maistuikin. Jokainen pentu otti palasen suuhunsa ja lauma hajoittautui ympäri olohuonetta nassuttamaan. Aatos päätti suojella herkkuaan erityisen hyvin ahtautumalla sohvan taakse...

Pennut ovat aloittaneet "pahanteon". Aina hereillä ollessan nakertavat kuka mitäkin. Yleensä meikäläisten varpaita, sukkia, puntteja, hihoja... Osansa saavat myös häkinkulmat ja -aluset, sohvapöydän jalat, sanomalehdet ja talouspaperit, aamutossut...

IMG_2047.JPG

IMG_2206.JPG

Tossut on nyt nostettu syrjään pikkuhampaiden tieltä, eihän ole tarkoitus että pentu oppisi järsimään kenkiä...

Kaikenlainen touhuaminen väsyttää kovasti, silloin on hyvä köllähtää veikan kanssa poskitusten ja vähän rauhoittua

IMG_2225.JPG

Kuvasta on löydettävissä kuusi nenua, mutta yksi ei taida kuulua pihakoiranpennulle...
IMG_1933.JPG

Siksi aikaa kun ketään ei ole kotona, olen hieman rajoittanut pentujen liikkeitä asunnossa. Laitoin Armin häkin ja palasen kompostiaitaa olohuoneen oviaukkoon. Pennut ottivat häkin heti omakseen, siitä on tullut jo pentulaatikkoa suositumpi nukkumapaikka.

IMG_2241.JPG

Mikäs täällä on lampaantaljalla köllötellessä, pehmoista ja lämmintä
IMG_2245.JPG

Pentujen ollessa itsenäisempiä alkaa Armikin haluta jo "normaalia" elämää. Armille tekee todella hyvää päästä välillä pitkille lenkeille tuulettamaan päätä ja tissejä. Toisinaan taas villi leikkituokio tai toisten aikuisten koirien seura todella tervetullutta. Sunnuntaina kokoonnuttiin taas naapuruston koirien kanssa riehumaan, ja tällä kertaa muistin ottaa kamerankin mukaan.

Milla-collie, Elvis-chihuahua, Armi, Siru-kleinspitz ja sekarotuinen Pimu
IMG_2103.JPG

Sekatotuinen Chiko, Armi ja Elvis
IMG_2064.JPG

Pimu ja Chiko
IMG_2055.JPG

Armi ja Elvis
IMG_2094.JPG

IMG_2099.JPG

Kaikkein parasta oli kuitenkin PALLO!
IMG_2113.JPG

IMG_2089.JPG

IMG_2159.JPG

Siis mikä ihme tämä tämmöinen kuvakulma on...??
IMG_2163.JPG
mäyräkoira...??


IMG_2149.JPG

Välillä suuhun sattui jotain selvästi sopimatonta, hyi-yök!
IMG_2140.JPG

IMG_2162.JPG

VOI EI, pallo yli laidan!
IMG_2146.JPG

Tällaista tänne tällä kertaa, ensi kerralla taas uudet kujeet!