Heips!

Ihan alkuun täytyy laittaa tosi hieno kuva tosi hienosta saavutuksesta; 2.5. match show sinisten 4 sija ja Armin eka ruusuke! Tää sijoitus tuntuu jostain kumman syystä paremmalta kun se yks punainen nauha, taitaa johtua juuri tuosta ruusukkeesta... ! =)

Huomaa paljon ylpeämpi ja konkarimainen ilme kun aiemmassa kuvassa :D
1538161.jpg

Todellakin, otsikon mukaisesti, olen pitänyt Armia irti lenkillä!! Hyi minua, eikös se ole vastoin kaikkia lakeja ja määräyksiä... ?? Tässä lähistöllä on vaan niin ihania lenkkireittejä että oli ihan pakko kokeilla ja hyvinhän se sujui. Varasin taskut täyteen juustopaloja ja kissanraksuja ja ei muuta kun menoksi.

Keskiviikkona lähdettiin tästä ensin pyörätietä pitkin Kelttiin päin ja Napan hautausmaan kulmilla alkoi Armilla vapaus. Siitä lähtee purettu junanrata välillä Koria-Keltti (jatkuu tietysti vaikka kuinka pitkälle molempiin suuntiin...). Alkuun huutelin Armia luokse koko ajan, mutta kun näytti hyvälle niin annoin sen hömpsötellä omaan tahtiin pitkiäkin matkoja. Kertaakaan se ei kadonnut näkyvistä eikä eksynyt metsän puolelle, vaan pysytteli tosi hyvin lähellä.  Loisto tyttö! Jos alkoi näyttää sille että Armia ei mamma enää kiinnostakaan, niin käänsin sille selän ja lähdin kävelemään takaisin päin tai menin kyykkyyn "tutkimaan jotain tosi mielenkiintoista", kyllä tuli neiti sellaista laukkaa luokse että hiekka vaan pöllysi! Muutaman kerran tuli lenkkeilijöitä vastaan ja ensin ajattelin että miten onnistuu kiinni otto kun Armi näkee muita, mutta hyvin sain sen takas hihnaan ennen kun kävelijät ehti kohdalle. Ja sitten taas irti. Kyseinen matka ei ole pitkä, ehkä puolitoista kilometriä puhelinluettelon kartasta luntattuna, mutta Armille matkaa kertyi varmasti ainakin 3 kilometriä =). Oli alkuun niin innoissaan että ravasi vaan ees taas vapaudestaan hullaantuneena. Mutta eikös tuo ole yksi vapaan lenkkeilyn tarkoituskin, tulee (ainakin koiralle) enemmän liikuntaa!

Tänään sitten jatkettiin tuota laittomuutta. Lähdettiin lenkille vanhan kasarmialueen metsiin. Se on kyllä ehdottomasti meidän suosikki lenkki- ja leikkipaikka! Metsässä risteilee sinne tänne kapeita sorapolkuja (sotamiesten lenkkipolkuja kaiketi) joista suurin osa johtaa Kymijoen rantaan. Rannassakin menee polkuja aina Korian sillalle ja pioneeripuistoon saakka. Korian varuskunta on lakkautettu jo vuosia sitten ja metsä avattu julkiseen käyttöön. Siellä täällä saattaa vielä nähdä sotamiesten jumppaohjeita, kuten metallinen kyltti tosi jyrkässä mäessä jossa on tikku-ukon kuva rappusissa, nuolet yläs ja alas ja teksti "Hyppelyä" =) =). Osa vanhoista rakennuksista on otettu asumiskäyttöön, osa toimitiloiksi. Tosi kauniita tiilirakennuksia.

Lenkin yhtenä tarkoituksena oli piipahtaa kasarmialaueella olevassa uudessa pienessä puodissa. 'Pikkupuoti ONNEN AVAIN' on yhden tutun asiakkaan uusi aivan ihana pieni liike jossa myydään pääosin käsitöitä, koruja ja sisustusjuttuja. Todellakin hurmaava pikku puoti! Ja Armikin pääsi sisälle asti kauppaan, Kiitos!

Kotiinpäin annoin Armin taas olla lähes koko matkan irti. Kerran mainasi ihan joen rannassa lähteä variksen perään vettä pitkin, mut onneks ei sentään rohkeus riittänyt. Ihan melkein meidän lähellä menee sellainen kummallinen aika iso puro joka laskee Kymijokeen siellä metsässä. Maasto on paikoin aika mäkistä, niin yhteen kohtaan muodostuu pieni ihan oikea koski. Kuulostaa hieman mahtipontiselta sana "koski", mutta sellainen pieni sympaattinen koski se on, ja aivan mahtavan kaunis paikka. Täytyy joku päivä ottaa kamera mukaan.

Koko lenkkiin meni varmasti aikaa lähemmän pari tuntia ja Armikin oli aika poikki. Tänään oli taas tarkoitus lähteä mätsäriin, mutta äsken satoi ihan reilusti vettä, niin mukavuudenhalu iski. Tosin nyt paistaa taas aurinko... Mutta nyt kotosalla onkin hyvä ensin vähän kurittaa ja helliä pehmolelua ja sitten järsiä välipalaksi vaikka siansaparoa...

Doofy Dot alias Leppis on ehdottomasti se Armin rakkain pehmo
1538271.jpg

Ensin siansaparo täytyy kesyttää, lenkittää ympäri huushollia ja tuulettaa hyvin. Onnin silmät kiiluu halusta osallistua hommaan... =)
1538291.jpg

Kun saparon tahto on taltutettu, sitä voi syödä vaikka näin...
1538325.jpg

...taikka näin...
1538359.jpg

...ja kun oikein alkaa väsyttää, asento on tämä   :D
1538318.jpg

Aina jaksaa hullutella ja naurattaa kanssa-asujia, tuumaa Armi, palataan taas, Heippa!