Meidän perheen suurin kesäsuosikki on ehdottomasti mökkeily! Viikko sitten viikonloppuna, kun oli ne lähes 30 asteen helteet, päästiin kesän ekalle mökkireissulle Armin kanssa.

Oli aika tarkkaan tiedossa että mitenkä se viikonloppu oikein vietetään...

IMG_4741.JPG

IMG_4744.JPG

No uimiseksihan se meni koko reissu. Pallon perässä oli veteen päästävä ihan kaiken aikaa. Ja valtavan hienoja hyppyjä Armi the Uimamaisteri meille esittikin. Kamera on vaan niin turkasen hidas, että tämän parempaa otosta en saanut... Ja valoakin oli ihan liikaa...

Jokainen pallo noudettiin vauhdilla ja välittömästi
IMG_4731.JPG

Ja palloa Armi pyysi koko ajan heitettäväksi...

...niin maissa...
IMG_4754.JPG
(uitettu rotta)

...kuin laiturillakin...
IMG_4734.JPG

...heitätkö jos seison tosi terhakkaasti ja rähjään vähän...?
IMG_4736.JPG
...ai ei onnistu vai...

...entäs jos menen maahan ja pyydän sieltä...?
IMG_4738.JPG
...ai eikö sittenkään...

...no mitäs jos istun ja näytän kieltä, jokos heität???
IMG_4739.JPG

Jos palloa ei heittänyt kukaan, Armi heitti itse. Se tiputti pallon laiturin sillan puolesta välistä veteen, juoksi laiturin leveään päähän ja hyppäsi pallon perään rantaan päin, tai tiputti pallon, odotti että laineet vie sen parin metrin päähän ja hyppäsi sitten palloa hakemaan. Viisas koira osaa viihdyttää itseään. Usein kuului rannasta loiskahdus vaikka me muu porukka oltiin pois rannasta ylhäällä mökillä tai saunalla (jyrkkä ja metsittynyt rinnetontti). Jostain kumman syystä Armi ei ole vieläkään innostunut saunomisesta, taas sitä yritettiin kokeilla, mutta ei ole ollenkaan Armin juttu.

Myös Petteri uskaltautui uimasilleen. Tarkoituksena oli tehdä tieteellinen koe; miten Armi suhtautuu jos joku meistä menee uimaan. Kuten kuvasta näkyy, Armille oli ihan sama mitä siellä vedessä on, kunhan Armilla vaan on pallo... Armi ei ollut ollenkaan kiinnostunut Petteristä, kerran vilkaisi sinnepäin ja jatkoi sitten omaa matkaansa. Oikeastaan tosi hyvä niin, olisi todella rasittavaa jos Armilla olisi suuri pelastusvietti ja se tulisi tuohon viereen kauhomaan.

IMG_4762.JPG

Pallon lisäksi leluna oli frisbee
IMG_4759.JPG

Kunto ja kestävyys loppuivat molemmilla melko samaan aikaaan...
IMG_4760.JPG
...frisbee kolmessa osassa, onneksi Armi yhtenä kappaleena... =)

Välillä tuli oikeasti niin väsy (ja ehkä vähän vilukin) että piti käydä lämpöisessä ja aurinkoisessa rinteessä hieman huilailemassa, kuivattelemassa ja keräilemässä voimia. Ei se ole ihmekkään jos väsyttää, siis mökillähän on koko ajan juostava! Eihän siellä ehdi kävelemään! On juostava rantaan, saunalle, kaivolle, rantaan, autolle, grillille, mökille, rantaan, huussille, puupinolle, rantaan... Joka ikinen matka kuljetaan juosten! Sunnuntai-iltana Armi oli NIIN JÄYKKÄ... Jalat suorina köpötteli menemmän... Reppana... =)

IMG_4768.JPG

Ja juostessa ja heiluessa tulee tietysti nälkä. Kun oikein kovasti päivystää niin ihan varmasti sieltä grillistä jotain ihan pikkuista ihan vahingossa tipahtaa...

IMG_4783.JPG

Tosin grillaamistakin mukavampaa oli possunsaparon piilotus. Ensin kaivetaan kuoppa ja sitten tökitään kuonolla sammalet ja varvut takasin saparon päälle. Ja paikkaa vaihdetaan varmuuden vuoksi ja mahdollisten varkaiden varalta ainakin joka toinen tunti. Yhden kannon alle se taisi viimeiseksi jäädä, sieltä varmasti löytyy ensi kerralla :)

Looppun vielä koko viikonlopun hienoin otos, tässä kuvassa on aika lailla joka asia onnistunut, ja tunnelmakin kohdallaan.

IMG_4715.JPG

Tällä kertaa huvia, ensi kerralla hyötyä...
Ensin leikki, sitten työ...