Pentulaatikossa kaikki hyvin!

On siis aika laittaa näytille jokainen pentu omana itsenään.

Pihapolun ensimmäinen poikavauva

IMG_0670.JPG

IMG_0672.JPG

Kaikin puolin aika symmetrinen mukula :) Leveä valkoinen naama, ja ainoa värimerkki keskellä selkää. Painoi syntyessään 195g ja painoa on noussut tasaisen varmasti joka päivä enemmän. Nyt 4 päivää vanhana hän on jo reippaan kokoinen poika; 275g. Eroaa porukasta parhaiten juuri kokonsa vuoksi, oli suurin syntyessään ja on sitä yhä.

Kakkonen, meidän pieni prinsessa

IMG_0676.JPG

IMG_0680.JPG

Tyttö on pennuista kaikista värikkäin. Läiskiä on siellä täällä pitkin selkää, ja päässä pikkuinen pilkku. Saapa nähdä jääkö pysyväksi aikuisuuteen saakka, kuten äidillään. Tytär painoi syntyessään 188g ollen toiseksi suurin. Sama linja jatkuu, nyt painoa 246g. Tyttö on reipas menijä, röyhkeä tissinvaatija ja vastustaa äänekkäästi pyllyn pesua.

Kolmonen, pikkiriikkinen poika

IMG_0683.JPG

IMG_0685.JPG

Tällä lilliputilla on eniten mustaa päässä, vaalea osa on siis kaikkein kapein. Musta läiskä hännänjuuressa ja toisessa kyljessä. Paras tuntomerkki on kuitenkin koko. Syntymäpainoa oli vaatimattomat 122g, tällä hetkellä 171g. Tämä kolmonen on ainoa alle 200 grammainen. Painon kehitys on kuitenkin ollut oikein hyvä, tänään jopa 26g eilisestä. Nenuun on alkanut tulla mustaa, voi miten söpöä :)

Ruskea nelonen

IMG_0689.JPG

IMG_0695.JPG

Kahdesta ruskeasta pojasta tämä on vaaleampi, tai siis vähemmän läikikäs. Melko symmetrinen pää ja yksi läiskä hännän juuressa. Syntymäpainoa pojalla oli 171g ja nyt paino on kivunnut jo 241 grammaan. Molemmat ruskeat pojat ovat rauhallisia ja asettuvat syliin heti nukkumaan muiden sätkiessä ja rimpuillessa enemmän.

Viides poika

IMG_0698.JPG

IMG_0702.JPG

Ei niin kovin symmetrinen naama ja puoleen väliin häntää jatkuva läiskä. Paras tuntomerkki tällä vitosella on kuitenkin valkoinen korva. Tämäkin poika oli syntyessään aika pikkuinen, vain 143g. Muiden tavoin painon nousu on kuitenkin ollut vauhdikasta, tällä hetkellä herra painaa 203g. Tämä pentu on jotenkin kaikinpuolin huomaamaton ja vaatimaton. Ei tuo itseään mitenkään esille eikä erityisemmin erotu joukosta. Reipas ja suloinen kuitenkin :)

Yllätyslapsi

IMG_0704.JPG

IMG_0708.JPG

Tällä pennulla on ihan erityinen paikka sydämessäni, sen lisäksi että hän tuli enkelipennun tilalle täytenä yllätyksenä, on hän myös erittäin hurmaava. Useampi läiskä selässä ja hauska lehdenmuotoinen naamiokuvio toisessa silmässä. Ruskean veljensä tavoin viihtyy hyvin sylissä. Tämä pentu on tytön lisäksi kova tissittelijä. Alkupainoa 149g, tällä hetkellä 203g.

Siinäpä teille hieman pika-arviointia 4päivää vanhoista pennuista. Kaikki ovat suloisia ja ihania ja hassuja, tuoksuvat koiravauvalle, piipittävät, mönkivät (välillä hyvinkin vauhdikkasti), lussuttavat ja mussuttavat... Kaikenkaikkiaan ovat todella hurmaavia. Vielä menee muutama viikko että pennut ovat esittelyssä oikeasti face-to-face, koittakaa malttaa vielä hetki, sitten pääsette paijaamaan. Siihen saakka yritän päivittää täällä kuulumisia ja laittaa kuvia mahdollisimman usein.

Pentulaatikossa kävi myös hieman toisenlainen lapsi

IMG_0652.JPG

Tuo alien-vauva syntyi meidän sänkyyn hieman ennen oikeiden  pentujen syntymää. Heti kun tilaisuus tuli, kävi Armi hakemassa vauvansa muiden joukkoon. Armi sai tästä erikoisuudesta nauttia kuitenkin vain pari minuuttia. Tuo lelu on yksi Armin ensimmäisistä pentuleluista kolmen vuoden takaa. Tämä lelu on saanut toimittaa suosikkivauvan virkaa jokaisen valeraskauden aikana...

Pentujen aluset on vaihdettu puhtaaseen ventapediin. Armi suhtautui pentujen väliaikaismajoitukseen tyynesti...

IMG_0654.JPG

...mutta olisi itse kovasti halunnut muuttaa pikkuiseen koppaan toimenpiteen päätteksi.

IMG_0660.JPG

Armi petailee pitkin nurkkia, sisustaa meidän sänkyä ja sohvaa, kaapii mattojakin. Tämä kuitenkin kuuluu asiaan.

IMG_0625.JPG

Armi on hyvä emo ja oikein äidillinen. Se paneutuu pentuihinsa antaumuksella ja kohtelee niitä hellästi. Jaksaa imettää kärsivällisesti ja putsaa pyllytkin hyvin. Lauantai-iltana käytin kyllä pikkuiset pyllyt vesihanan alla; Armi putsaamisvietti heräsi hieman jälkijunassa. Nyt kaikki pennut pysyvät jo puhtaina.

Imettäminen on kovasti rankkaa puuhaa.

IMG_0610.JPG

Pennut hakeutuvat mieluusti yhdeksi kasaksi nukkumaan, mutta jonkinlaisia kuppikuntiakin on jo syntynyt...

IMG_0618.JPG

Ruskeat pojat viihtyvät yhdessä, samoin pikkuiset mustat pojat. Tyttö ja ensimmäisenä syntynyt poika muodostavat usein sen komannen parin.

Pikkiriikkinen osaa myös jo hassutella!

IMG_0614.JPG

Tällaista menoa meillä on ollut näinä ensimmäisinä päivinä, yritän palata asiaan mahdollisimman pian!