Hei taas pitkästä aikaa!

Ihan tähän alkuun, olen lisännyt tuonne Armin blogin reunaan uuden sivun, Armin saavutukset. Sinne alan kirjaamaan nimensä mukaisesti kaikki Armin saavutukset ja tulokset; mätsärit ja näyttelyt siellä jo onkin, ja eihän sitä tiedä jos joskus käydään luonnetestissä tai vaikka osallistutaan joihinkin epävirallisiin toko-kisoihin. Myös tulevat lonkka- ym kuvat taidan sitten kirjata ihan alkuun kunhan se on ajankohtaista.

Armin ensimmäinen virallinen näyttely on nyt sitten käyty. Näyttely oli ihan tässä lähellä Iitissä, Haukkuottelun tukinäyttely nimeltään. Pihakoirien tuomarina toimi Kristiina Niemelä. Aamusella pakattiin autoon kaikki tarvittavat; rekkarit, rokotukset, numerolaput, hihnat vesipullo ja kuppi, Armin oma toimisto (Petterin keksimä nimi Armin metallihäkille) ja tietysti myös Armi pakattiin mukaan. Käytiin vielä hakemassa Armin "mummi" (minun äiti Lea) kyytiin Keltistä kuvaajaksi ja'kenneltytöksi' :) ja sitten lähdettiin kohti Iittiä.

Paikalla oli jo Armin veli Arttu perheineen ja ihan hetken päästä Helikin tuli Inkun ja Bertan kanssa. Oli tosi kiva nähdä Arttua pitkän ajan jälkeen. Artusta oli kasvanut tosi iso ja komea poika! Pennut olisi kovasti tahtoneet leikkiä mutta onhan se vähän hankalaa hihnojen kanssa... Minusta kyllä tuntuu että Arttu taisi vähän rakastua Armiin. Kovasti ainakin oli Armin korvia, silmiä ja huulia nuolemassa (esileikkiä) ja kun Armin keskittyminen hetkeksi herpaantui niin yritti kyllä saman tien nousta selkään =)

1572793.jpg

Pihakoiria näyttelyssä oli 4 kappaletta. Siis edustettuna ainoastaan 'meidän perhe', tai siis oikeammin sanottuna Inkun perhe. Ensimmäisenä kehään astui Arttu. Tämä oli Artullekin eka näyttely. Kehä meni todella hienosti ja tulos sen mukainen, JUN-ERI, SERTi ja ihan lopuksi sitten vielä ROP! (Juniori luokan Erinomainen, Sertifikaatti ja Rotunsa paras) ROP-kehässä ei enää sijoitusta tullut mutta Artun saavutus on kyllä ehdottomasti huippuluokkaa kaikin puolin. (ja ompahan sentään vielä jotain mitä parantaa =) Suuret onnittelut Minnalle ja Artulle!

1572794.jpg

Seuraavaksi tuli Armin ja Bertan vuoro. Oltiin Armin kanssa treenattu ennen kehän alkua ja koko homma tuntui tuskastuttavan hankalalle. Treenissä Armin meni koko ajan nenä maassa neliveto päällä. Kehässä neiti kuitenkin käveli kuin unelma. Todella hienosti, melkein koko ajan kontaktissa namiin... =) Seisominen tuotti hieman vaikeuksia ja hampaiden katsominen oli vielä vaikeamapaa mutta kaikesta kauitenkin selvittiin kunnialla läpi. Tuloksena JUN-EH JUK2. (Junioriluokan Erittäin hyvä, kilpailuluokan kakkonen) Bertalla taisi mennä ihan aavistuksen paremmin, sai myös EH, mutta voitti meidät kilpailuluokassa ollen JUK1.

Huvittavaa esittäjien samankaltaisuus... =)
1570678.jpg

Tässä on Kennelliiton sivuilta otettu määritelmä joka kuvaa EH:n.
"ERITTÄIN HYVÄ voidaan antaa koiralle, joka omaa rodulle tyypilliset piirteet, jolla on tasapainoinen rakenne, ja joka on hyvässä kunnossa. Muutama vähäinen virhe voidaan sallia, mutta ei rakenteellisia virheitä. Tämä laatumaininta voidaan antaa vain tasokkaalle koiralle." Ja sitten heti perään Armin saama kirjallinen arvostelu.

JUN-EH JUK2
"Tyypiltään erinomainen. Hyvät pään mittasuhteet. Leikkaava purenta. Hyvä kuono-osa. Erittäin hyvä otsapenger. Hyvä kallo-osa, jonka tulee vielä täyttyä päälaelta. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula ja selkälinja. Ikäisekseen erinomainen rintakehä. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin. Ystävällinen, tarkkaavainen luonne."

1570757.jpg

Aivan MAHTAVAN LOISTAVA arvostelu!!! Ei yhtään huonoa kommenttia, pelkkää kehumista! Olen niin ylpeä ja onnellinen Armista! Kyllä kannustaa tuollainen arvostelu jatkamaan näin hyvin alkanutta näyttely uraa. Tosin aina pitää sitten varautua siihen että seuraaava tuomari arvioikin ihan eri tavalla. Mutta tämän lauantai-päivän onnea ei kyllä haalistanut mikään. (Ellei sitten ihan vähän harmita se että Bertta oli karvan verran parempi)

Inkkukin pärjäsi vallan loistavasti;
AVO-ERI AVK1 PN1 SERT VSP. (Avoimen luokan Erinomainen, kilpailuluokan ensimmäinen, paras narttu, Sertifikaatti, vastakkaisen sukupuolen paras) Ei voi muuta sanoa että kyllä on Inkulla hieno perhe, kaikki ihan huippu yksilöitä. Ainakin tämän päivän perusteella. Todella paljon onnea ja kiitos Helille koko pentueesta!

Onneksi sää suosi meitä koko näyttelyn ajan. Aurinko paistoi mutta kuitenkin tuuli ihan sopivasti niin ei tullut liian kuuma. Illalla kyllä huomasi että oli aurinkoa saanut, minua paleli koko illan mutta posket hehkuivat kuin kuumeessa. Osansa saattoi tietysti olla jännityksen laukeamisella ja onnellisuudella Armin menestyksestä. Kaiken kaikkiaan oli todella mukava päivä ja jäi oikein onnellinen mieli! =) Saatan lisäillä vielä näyttelykuvia jos saan Artun porukoilta hyviä otoksia.

Heippa vaan seuraavaan kertaan!