Me ollaan nyt koko poppoo oltu tämä viikko kesälomalla ja vielä olisi toinen viikko edessä. Loman ehdoton kohokohta on ollut viikonloppu mökillä! Armi oli tietysti mukana, mutta kissat jätettiin kotiin. Armi nauttii mökillä olosta ihan valtavasti! Tottakai, kukapa ei nauttisi kun saa olla vapaana koko ajan, eikä pahemmin ole kieltoja eikä käskyjä. Juustonpalankin saattaa saada 'mummilta' ihan muuten vaan ilman temppuja, vaikka vaan näyttämällä söpöltä... Lomallahan nyt ollaan... :)

Lauantaina oli pitkästä aikaa kuivaa ja aurinkoista
1849203.jpg

Meidän mökkitontti on mäkinen ja metsäinen. Pieniä polkuja menee mökiltä saunalle, puuliiteriin, huussiin, grillipaikalle ja rantaan. Kaatuneiden puunrunkojen, kantojen ja kivien yli voi hyppiä, kiipeillä kalliolla ja rinteessä, käydä välillä vähän uimassa ja huilaamassakin ehkä ihan vähäsen. Koko paikka on aika luonnontilassa.
Armista on ihanaa juosta edestakas pitkin tonttia heinikossa, kanervissa ja mustikanvarvuissa. Välillä näkyy vaan hännänpää ja heinikko vähän kahisee kun Armi viilettää... :)

Armi mustikkametsässä
1849310.jpg

Metsässä ei kyllä oikein ole mustikoita. Taitaa olla sama tilanne aika lailla koko Suomessa. Puolukassakin yritettiin äitin kanssa käydä. Metsät oli kyllä täynnä puolukkaa, toiselta puolelta ihan punaisia ja ihania, mutta sieltä mahanpuolelta ihan valkoisia vielä. Ainakin viikko pitää vielä odottaa ennen kuin kannattaa mennä uudestaan katselemaan.

Pyh ja irvistys, onpas äkäisen makuisia puolukoita!
1850041.jpg

Mitenkähän siinä käy jos otetaan Armi mukaan metsään... Armilla on nimittäin tosi pahoja antipatioita ainakin haravaa, lumilapiota ja katuharjaa kohtaan :) Meinaa kyllä pihahommat jäädä tekemättä kun Armi ihan hullun raivolla käy kiinni työkaluihin ja räksyttää. Olen muutaman kerran ihan kunnolla kumauttanut Armia (vahingossa!!) haravalla kun se on ottanut varresta tai piikeistä kiinni. Että kuinkahan mahtaa käydä marjanpoimurin kanssa... Taitaa kuulua samaan kastiin yllämainittujen kanssa, samoin sinne on nyt sitten tänä viikonloppuna luokiteltu myös veneen airot... =) Airoissa on komeat hampaanjäljet useammassakin kohdassa!

Muutama kuva viimetalvelta kun Petteri ja Armi tekee lumitöitä...
1849387.jpg

1849392.jpg

Kylläpä näyttää omituisilta nuo lumiset talvikuvat täällä kesäisten kuvien keskellä...

Armin TOP3 lempipuuhat mökillä on uiminen, uiminen ja uiminen jne jne... Ja sitä uimista tulikin monta monta tuntia. Vedestä voi noutaa palloa, käpyä ja keppiä. Jos mitään ei oikein löydy niin voi vaikka puhaltaa nenällä kuplia ja metsästää niitä, tai sitten jotain ihan näkymätöntä ja olematonta, tai vaikkapa pelastaa vesikirppuja... =) Jos rannassa ei ollut ketään niin Armi otti pallon, tipautti sen itse laiturilta, odotti hetken että aallot vei sen vähän kauemmaksi ja hyppäsi sitten perään. Välillä Armi hörppäsi aika reilustikin vettä ja tuli köhimään ja pärskimään rannalle muuta sama meno jatkui ja jatkui niin kauan että se tärisi ja vapisi, ja oli pakko viedä kuivattavaksi ja lämmittelemään mökkiin. Ja kohta se taas uudestaan livahti rantaan...

Armi odottaa rannalla että jos edes joku heittäisi edes jotakin että olisi edes jotain mitä noutaa...
1849289.jpg


Armin tyylipuhdas suoritus:

Hyppy laiturilta...
1849489.jpg

...etsi ja nouda...
1849498.jpg

...palauta pallo...
1849506.jpg
...ja tätä jatkui ainakin 100kertaa... =)

Me kokeiltiin Armin kanssa myös vähän soutelemista. Venereissu meni ihan kivasti. Mutta airoista (=ihanan iso keppi, ja vielä vedessä....!!) olisi kyllä voinut tehdä hakkelusta ja pilppua, ja miksi oikeastaan olla veneessä kun voisi olla järvessäkin... =D tuumasi Armi.

1849535.jpg

1849538.jpg

Armista löytyi mökkireissun aikana ihan uusi piirre. Äitillä oli varattuna Armille herkkupalaksi siansaparo ja ruuan jälkeen saparo Armille annettiikin. Olin hyvin hämmästynyt kun Armi, joka on todella perso herkuille, otti saparon ja vei sen piiloon heinikkoon, puunjuuren alle, pehmoiseen multakasaan, vanhojen lehtien ja risujen alle ja mustikanvarpujen sekaan. Siitä kehittyi meille oikein leikki, välillä kysyttiin Armilta että missäs nami, missäs saparo, niin Armi kävi hakemassa sen piilosta ja vei toiseen paikkaan. Ei se ole kotona ikinä tehnyt mitään sellaista... :) Loppujen lopuksi se saparo taisi kyllä jäädä yhden kannon alle, mutta onhan sitten ensikerralla jotain kivaa löydettävää... =)

Armi odottaa lounasta kuistilla
1850206.jpg

Mökillä metsän siimeksessä on myös metsän vaarat ja pedot... Sängystä löytyi ketunpoikanen...
1849566.jpg
Kettu on mun tädin tekemä pehmolelu :)

Armille annettiin lupa leikkiä ketun kanssa ja se oli kyllä melkoista menoa. Kettu oli ihan vähäsen Armista isompi mutta köykäinen kuitenkin. Kyllä niin saalistajan elkein Armi kuljetti kettua pitkin tonttia, mitä nyt välillä kompuroi omiin jalkoihinsa ja meni mukkelis makkelis kun saalis oli niin iso ja laahasi maata...

Taisteluleikkiä Petterin kanssa
1850006.jpg
Armi on ainakin puoli metriä jalat irti maasta...

Illalla tulikin uni nopaesti kun oli koko päivä niin mahdottomasti riehuttu (ja ihan ilman päikkäreitä!!) ja mahakin oli täynnä sisäfilettä... =) Vähän mietin että mitenköhän mahtaa Armi osata nukkua vieraassa paikassa, mutta taisi ulkoilma ja jännitys tehdä tehtävänsä, Armi nukkui kuin pieni lapsi syvää ja sikeää unta. Niin sikeää että Petterin piti se kerran ravistaa hereille tarkistaakseen että se varmasti vaan nukkuu... niin veltto ja voimaton se oli, reppana saanut varmaan raitisilmamyrkytyksen...

1850034.jpg
Armi näyttääkin ihan pennulle...

Tämän lomaviikon kohokohta oli siis mökkireissu, ensiviikon kohokohta on ihan varmasti PIHAKOIRAPÄIVÄT!!! Mä odotan ihan hirveällä innolla että pääsen tapaamaan Almaa ja Tarua! Ja niin varmasti odottaa Armikin... Terkkuja lähetellään yhdessä kovasti Armin kanssa, nähdään pian, kaikki pienet pihakoirat, jotka sinne olette perheenne kanssa tulossa!