Mui mui mui!

Tultiin Armin kanssa äsken mökiltä! Äiti oli mennyt sinne jo aamulla ja päiväsellä veljeni Antin avopuoliso Hanna soitti että lähdettäisiinkö Armin kanssa niiden mukaan mökille ihan päivä käynnille vaan. No kyllähän se sopii. Heti kun päästiin mökille Armi suuntasi rantaan ja laiturille. Vastarannalla näytti olevan porukkaa ja se kiinnosti Armia niin paljon että tohkeissaan putosi pieni raukka laiturilta järveen =D Nyt on sitten todistettu että Armi osaa uida!! Matka ei kyllä ollut pitkä, pieni ympyrä vain, sitten Hanna heti nosti sen takaisin laiturille. Armi ei ollut milläskään, vähän ravisteli, alkoi jahdata pinnalla olevia pieniä kuplia, työnsi kuonon veteen ja puhalteli lisää kuplia... =) Sitten vähän kuivateltiin pyyhkeen kanssa ja meno jatkui. Ei mennyt kauaakaan kun piti päästä Antin mukana takaisin rantaan käpyjä ja palloa vedestä noutamaan. Kunhan vaan ei alkaisi liikaa tuo vesi houkutella, ettei lähtisi itsekseen rantaan hömpsöttelemään ja uimaan. Myöhemmin kesällä tulee kuitenkin taas sorsanpoikaset kuivalle maalle asti, milläs sitten selität Armille että niitä ei saa jahdata. Olen kuullut yhdestä russelista jolle oli laitettava koirien veneilyliivit kun ko. koira ui pitkin järveä lintujen perässä ihan tunti tolkulla itsensä ihan uuvuksiin.

Kesyt sorsanpoikaset loppukesällä 2007 :)
1574598.jpg

Armista on todellakin tullut vesipeto! Muutama viikko sitten oltiin ekan kerran Helin ja koirien kanssa yhdessä siellä kasarmin metsässä ja huomaa kyllä että joukossa tyhmyys tiivistyy... Kun päästiin sinne pikku koskelle Armi ensimmäisenä hyppäsi keskelle koskea ja alkoi tapansa mukaan jahdata kuplia ja kuohuja. Kivet oli tosi liukkaita ja limaisia ja meno sen mukaista. Koirat meni välillä ihan mukkelis makkelis ja tosi hurjalle näytti. Sama homma toistui eilen, uskaltauduttiin taas sinne samalle lenkille. Tässä muutama kuva:

Eikö olekin kaunis paikka ja sympaattinen pieni koski
1574747.jpg

Heli ja koirat koskella
1574711.jpg

Armi metsästää kuplia ja kuohuja
1574732.jpg

Kissanraksujen ja juustopalojen voimalla saadaan koko porukka koolle, varsinkin Bertta on hyvin kärsimätön :D
1574736.jpg

Tuon rymyämisen jälkeen oli pakko pyykätä Armi oikein kunnolla. Koirat oli niin limaisia ja liukkaita koskiseikkailun jälkeen, ties mitä sontavettä tuossakin purossa virtaa...

Tällä viikolla ollaan käyty tuolla kassun mettässä myös Heidin, Heikin, Timin ja koirien Sanin ja Mangon kanssa. Noin kaksi ja puolivuotias Timi tykkäsi kovasti Armista ja huhuilikin sitä pitkin metsää "Paaa(r)miii...."

Clever Sett Miss Muffet "M
ANGO" (kuva Clever Sett)
1574941.jpg

Little League's Shanya "SANI" (kuva Heidi)
1574970.jpg

Kyllä oli vauhti hurjaa kun Armi meni edellä ja kaksi isoa koiraa perässä, varsinkin Sanin kanssa meno oli välillä ihan vähän vaarallisen näköistä. Tosin on ehkä väärin sanoa 'kaksi isoa koiraa' ei tuo 16-viikkoinen setteri-neiti vielä niin iso ole... =D Armista isompi jo kuitenkin :) Jossain vaiheessa seuraan liittyi vielä ohi lenkkeillyt 6kk Lapinporokoira Minttu ja leikki senkun kiihtyi. Mango pieni raukka ujosteli vierasta koiraa aluksi tosi paljon, mutta viimein uskaltautui vähän leikkiin mukaan. Armi oli heti mukana riehumassa.
Minusta tuntuu että Armi luulee olevansa vähintäänkin Tanskan dogin kokoinen, niin herkässä on uhittelu kaiken kokoisille koirille. Sillä on hirveän iso ego eikä yhtään itsesuojeluvaistoa... Onneksi tähän mennessä kaikki vastaantulijat on olleet ystävällismielisiä :)

Hieman toisenlaiset poseeraukset =)
1575391.jpg

1575397.jpg
(Molemmat kuvat Heidin ottamia)

Tällä kertaa ei uitu koskessa vaan sotapoikien vanhoissa juoksuhaudoissa tms. joissa oli pohjalla reilusti mutaa, sitten kymmenisen senttiä vettä ja päällä vielä kuorrutus sammakonkutua... Herkullista! Kuivahtaneissa ojissa oli kainaloihin asti löllöä mutaa, tassuista kuului ihania moiskahduksia joka askeleella. Ja taas illan päätteksi suihkuttelemaan.

Alkaa olla jo jokapäiväistä hommaa tuo koiran pyykkäys. Aiemmin ajattelin että kesä on hyvää aikaa kun ei tarvi paljoa pestä, kevät ja syksy sateineen pahimmat. Taitaa kuitenkin tämä kesä olla kaikkein sottaisin vuodenaika =) Illalla pesun ja kuivauksen jälkeen Armi oli taas ihan poikki, se nukkui selällään sohvalla tassut kohti taivasta pitkän aikaa. Piti tietysti heti havahtua kun otin kameran esille

1574921.jpg

Tälläistä tällä kertaa, Armi antaa taas kuulua itsestää kun jotain kummaa tapahtuu... ;D