Tämän vuoden Voittaja-näyttely on nyt taas nähty ja koettu.

Tuomarimuutoksen vuoksi suhtauduin hieman varauksella koko tilaisuuteen, mutta hyvinhän meillä Armin kanssa meni sittenkin. Olen oikein tyytyväinen tulokseen EH. Eriä ei ainakaan pihakoira-kehässä kovin montaa jaettu.

voittaja.jpg
(kuva Henna Keränen)

VAL-EH VAK1
Rungossa oikeat mittasuhteet. Syvä lyhyt rintakehä ja ylösvetäytyvä alalinja. Sopivankokoinen narttumainen pää. Kuonontyvi tyhjä silmien alta, pyöreät avoimet silmät häiritsevät ilmettä. Luusto liian kevyt. Hännänkiinnitys oikea mutta asento epävarma. Säännölliset kiireiset liikkeet.

Että sellainen sanallinen anti tällä kertaa. Kevyestä luustosta ja pyöreistä silmistä on tullut mainintaa aikaisemminkin. Jostain syystä Armin bravuuri, siis maassa esiintyminen ei tänään sujunut niin hyvin kuin yleensä, häntä ei heilunut eikä askelkaan ollut yhtä vetävä kuin normaalisti. Pöydällä olo onnistui vuorostaan paremmin, johtui varmaan osittain siitä että tuomari tutki koirat tosi nätisti ja hellin käsin.

Kovasti hämmästynyt olin kanssakilpailijoiden Armia koskevista kommenteista, kaikki tutut sanoivat että voi Armi-pikkuinen onpas se hoikassa kunnossa. Meillähän on ollut tuota pienoista ylipaino-ongelmaa koko Armin tähän astisen elämän ajan, ja nyt olen ollut oikein tyytyväinen kun pentujen jälkeen paino on pysynyt aisoissa. Puoli kiloa lisää ei kai sittenkään olisi pahitteeksi. Tuo alalinjan kuroutuminenkin hoituisi varmasti sillä...

Kaikenkaikkiaan oli mukava taas tosi pitkästä aikaa tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia!

Onnittelut Voittajille 2010!