Käytiin Armin kanssa äsken lääkärissä. Ei mitään vakavaa, vähän vatsanpuruja vain.

Armi, meidän ahmatti rautavatsa on aamusta asti kieltäynyt syömästä ja juomasta, alas menee ainoastaan piimä ja heinä. Heinää onkin sitten mussutettu ja oksennettu oikein kunnolla, kymmenkunta kertaa.

Puolen päivän maissa huomasin myös että Armin silmäluomet alkoi turvota ja silmät vetistää ja rähmiä. Soitin äkkiä lääkäriin ja sain ajan kahdeksi. Siihen mennessä turvotus oli hieman jo laskenut, mutta vatsa vielä oikkusi.

Lääkäri ei keksinyt mitään varmaa diagnoosia, sanoi vain että  Armi on luultavasti aamulenkillä syönyt jotain sopimatonta. En kyllä huomannut että olisi, mutta eihän tuo mahdotontakaan ole. Vatsa pihisee ja vinkuu, ja on lääkärin mukaan ihan sykkyrällä ja jännityksessä. Silmissä itsessään ei ollut mitään vikaa, silmäluomet vaan olivat turvoksissa ja kutiavaiset.

Lääkkeeksi saatiin pistokset kortisonia ja pahoinvointilääkettä. Pitäisi auttaa iltaan mennessä. Ruuaksi ei nyt anneta mitään vahvaa, vaan päivä jatketaan piimällä, ja illaksi puuroa, ei välttämättä lihaa vielä ollenkaan. Onneksi Armi on nyt tottunut tuohon puuro- ym. ruokaan, niin tiedän että saan sen syötettyä. Tilanne olisi ollut ihan toinen vielä alkuvuodesta, kun elettiin pelkillä raksuilla...

Armi on ihan reppana. Huilaa vaan sohvalla kippurassa ja huokailee. Ei ollenkaan tyypillistä. Ei jaksa sinkoilla kissojen perässä, eikä seuraa minua jääkaapille tai vessaan ( meidän kotona ei oikeasti voi mennä vessaan tai avata jääkaappia Armin huomaamatta),

No jospa tämä tästä korjaantuisi