Nopsasti voisin nyt päivittää mitä meille kuuluu

IMG_0763.JPG

Kuten kuvasta näkyy, kasvu on huimaa. Pennut valtaavat jo Armin vatsan alustan kokonaan ja ahdasta on. Tämä on siitä harvinainen kuva että kaikki pennut ovat syömässä yhtäaikaa, yleensä on vaan muutama kerrallaan. Melkein kaikki pennut ovat jo kaksinkertaistaneet painonsa, ja pikkuisinta lukuunottamatta jokainen painaa jo yli 300 grammaa. Tosi pötkylöitä ovat kaikki! Mutta kyllä tuolla laatikossa käykin aikamoinen tuhina ja lupsutus... =)

Ruokailla voi ahnaasti...
IMG_0768.JPG

...tai sitten hyvinkin rennosti...
IMG_0772.JPG
...pääasia että vatsat saadaan killilleen :)

Eilen oli tosi kuuma päivä ja minusta vähän tuntuu että pennut kärsivät liiasta lämmöstä. Olivat kovasti kitiseväisiä ja levottomia illalla. Joka ikisessä pentuoppaassa varoitetaan että pentuja ei saa päästää paleltumaan, mutta missään ei puhuta liian kuumasta ympäristöstä. Me ollaan pidetty ovat ja ikkunat tiukasti kiinni ja asunto on todella kuuma. Huomattiin että kun pennun otti kämmenelle ja sitä hieman puhalteli, lakkasi valituskin. Tänään haastattelin töissä muutamaa pikkukoiran kasvattajaa ja he sanoivat että tuuleta vaan, ei tällaisella säällä pennut palellu vaikka olisikin vähän läpivetoa. Nyt huomaan että pentulaatikossa on hiljaista ja rauhallista, eikä itselläkään ole ollenkaan niin tuskainen olo :)

Armin kanssa ollaan muutaman kerran käyty pienellä lenkillä, sellainen 15-20 minuuttia. Pennut on hiljakseen sillä aikaa ja Armi saa vähän irtiottoa, jonka jälkeen se jaksaa taas ihan uudella kärsivällisyydellä maata laatikossa. Askel kotiinpäin on kyllä aina hyvin määrätietoinen.

Viides valkokorva
IMG_0773.JPG

IMG_0775.JPG
...kielikin on jäänyt rullalle ruokailun jälkeen

Tein tänään pennuille hieman tarkemman tarkastelun. Kaikki ovat sopivasti päärynän mallisia pullukoita, pyllyt pysyvät puhtaina ja navat alkaa olla jo ihan nätit. Nenut alkavat tummua, ruskeilla pojilla tosin väri taitaa olla ennemminkin ruskea kuin musta. Vuorossa oli myös ensimmäinen kynsien leikkuu. Sepäs vasta olikin tarkkaa puuhaa. Pentujen tassut on pikkusormen kokoiset ja varpaat todella minimaalisen pienet. Vähän kyllä hirvitti, mutta sain homman kuitenkin suoritettua.

IMG_0718.JPG

Nyt täytyy sitten alkaakin jo keskittyä viikonlopun pihakoirapäiviin. Huomenna on rankka rutistus edessä viimehetken valmisteluissa ja lauantaina aikainen herätys. Toivottavasti sää suosisi meitä kaikkia ja saataisiin aikaiseksi kaikinpuolin onnistunut Open Show.

Nähdään siis pian!